Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZGLEDAJU SJAJNO

VIDEO Favoriti iz sjene spremni za Svjetsko prvenstvo: Urugvaj torpedirao Panamu s pet komada

Reprezentacija dvostrukih prvaka svijeta trenutno izgleda više nego sjajno.

Nicolas De La Cruz, Edison Cavani i Lucas Torreira (Foto: Afp)

Iako je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru vremenski od nas udaljeno pet mjeseci, sudionici istog lipanjski reprezentativni prozor koriste kao pripreme za isto.

Isto je tako i kod reprezentacije koju mnogi, iako prave analize još uvijek nisu započele, smatraju svojevrsnim "dark horseom", odnosno favoritom iz sjene ili momčadi koja bi neočekivano mogla ugroziti neka velika imena. Riječ je o reprezentaciji Urugvaja.

Promjena izbornika nakon 15 godina

Nakon što je Luis Tabares krajem prošle godine napustio klupu nakon 15 godina na njoj, momčad je preuzeo 47-godišnji Diego Alonso, pod čijim vodstvom momčad izgleda fantastično. 

Serijom od četiri pobjede odveo je do tada ugroženu reprezentaciju (četiri pobjede u 14 utakmica) na Svjetsko prvenstvo, a onda je jednako nastavio u prijateljskim susretima. 

Posljednji takav održali su prošle noći, kad je s pet pogodaka u mreži nastradala Panama. Dva je postigao Edinson Cavani, dok su po jednog dodali Nicolas De La Cruz, Maxi Gomez i Diego Rossi.

Najbolje trenutke i pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Pod Alonsom Urugvaj jednostavno melje

Otkad ih je Alonso preuzeo, Urugvaj je odigrao sedam utakmica, a pobijedili jedino nisu na gostovanju kod SAD-a, gdje je odigran susret bez pogodaka. Ukupna gol razlika pod njegovim vodstvom im je 16:1.

Momčad je vrhunska kombinacija mladosti i iskustva. Alonso je na gol instalirao Sergija Rocheta, koji je dugo vremena bio rezerva Musleri, a on je opravdao povjerenje. Obranu drže Barcelonin Ronald Araujo i Atleticov Jose Maria Gimenez, svaki od njih procijenjen na 55 milijuna eura, bivši igrač Juventusa Sebastian Coates te rekorder po broju nastupa, Diego Godin, a podršku na bekovima daju većinom Guillermo Valera i Mathias Oliveira.

Sredina veznog reda kontrolirana je od strane Arsenalovog Lucasa Torreire, koji je završio fenomenalnu sezonu u Fiorentini i Realovog Federica Valverdea te Tottenhamovog Bentancura kao najpoznatijih igrača, ali tu su još pouzdani mladi Ugarte iz lisabonskog Sportinga te Riverov De La Cruz, Getafeov Arambari i Interov Vecino.

Napad je još jednom uz obranu najveća snaga. Predvode ga iskusnjare Cavani i Luis Suarez, koji je ovo okupljanje preskočio, ali i jedan od najtraženijih igrača svijeta, Benficin Darwin Nunez te Valencijin Maxi Gomez.

Impresivan popis igrača i impresivna igra. Veselimo se vidjeti kako će to izgledali na Svjestkom prvenstvu, gdje se Urugvaj nalazi u skupini H uz Portugal, Ganu i Južnu Koreju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider