Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O Hajduku, reprezentaciji...

Livaja o Perišićevu povratku u Hajduk: "Znam da bi on to htio. Rakitić? Interesirao se kako mi je na Poljudu"

Marko Livaja progovorio je o reprezentaciji, ali i Perišićevem povratku u Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon reprezentativne pauze u kojoj je Hrvatska osigurala izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, Marko Livaja vratio se svojim obavezama u Hajduk kojeg ove nedjelje očekuje veliki derbi protiv lidera HT Prve lige, Rijeke.

Tom prilikom za Dalmatinski portal najavio je utakmicu protiv Rijeke, ali i progovorio o reprezentaciji, Ivanu Perišiću kojeg bi navijači vrlo rado vidjeli na Poljudu.

Livaja tvrdi da imaju bolji sastav od Rijeke, a ove nedjelje imat će priliku to pokazati i na terenu. U prvom ovosezonskom susretu Riječani su bili bolji od Hajduka, uzeli su sva tri boda.

"Imamo šansu za revanš. Dobili smo ih tamo zadnja dva puta. Moramo biti strpljivi. Razumijem u Hajduku da te ponese atmosfera i ne razmišljaš o nekim taktičkim stvarima nego kako bi dao gol, što može biti dvosjekli mač. To nam se desilo doma. Kao kontrolirali smo utakmicu, ali oni su nam zabili dva gola", rekao je pa dodao Rijeka nije bez razloga na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

"Momčad koja toliko puta preokrene rezultat ima karakter i vjeruje u sebe. Igraju možda najbolji i najatraktivniji nogomet u 1. HNL. Čak su i efikasniji od nas. Respektiramo ih, ali mislim da smo mi bolji, ali to moramo pokazati na terenu".

Hajduk je česta tema u reprezentaciji

Budući da u reprezentaciji ima dosta bivših igrača splitskog stava, Hajduk je česta tema razgovora.

"Pričamo dosta o Hajduku. Svima je drago što se stvorila pozitivna priča, što su se igrači počeli vraćati. Misle da smo na dobrom putu, ali to treba pokazati na terenu. Najidealnije bi bilo kada bi Hajduk osvojio trofej, pa da se još više napunimo pozitivnom energijom".

gol expired Burno ljeto: HNS imao spremnu zamjenu za Dalića, Lovrena htio poslati kući? divider

Zanimlljivo, od nekolicine hajdukovaca poput Marija Pašalića, Nikole Vlašića, Ive Grbića, Josipa Juranovića i Ivana Perišića nitko nema trofej s Hajdukom.

"Naravno, bilo bi idealno otići na Svjetsko prvenstvo kao trofejni igrač Hajduka. Zato sam i ostao u Hajduku jer mi je cilj osvojiti trofej, posebno prvenstvo. Ali svi spomenuti igrači prate utakmice, iza svake se čujem s nekim od njih pa popričamo", rekao je pa se osvrnuo na Perišića koji prati svaku utakmicu Hajduka.

"Perišić gleda sve utakmice Hajduka"

"Perišić komentira praktički sve naše utakmice. Čak i nakon pobjede u Belišću mi je poslao poruku i čestitao. On sve to gleda. Ja ga ne želim forsirati pričom oko povratka. Znam da bi on htio, ali mu nije lako. Na njemu i njegovoj obitelji je da odluče što mu je najbolje za karijeru".

Dramatičnu pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Rusijom s poljudskih tribina pratio je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić koji se slikao s Livajom, ali i u dresu Hajduka.

"S Rakitićem sam razgovarao, kaže da je u Sevilli sretan i zadovoljan, on je tamo doma. Pitao me kako mi je ovdje, interesirao se. Ja sam ovdje opušten, tu su mi prijatelji, obitelj. Mogu slobodno reći - vidim sebe u Hajduku do kraja karijere".

gol expired Ovo je najboljih 11 Hrvata koji su zasad ispod crte popisa za Katar divider

Za kraj, progovorio je što je presudilo u tome da ostane u Hajduku i potpiše novi ugovor. Kako kaže, prvo je potpisao ugovor na tri mjeseca, već je imao neke opcije, ali to nikada nije zaživjelo.

"Ja sam presudio.. U početku mi je sve skupa izgledalo malo smiješno, ali kasnije se toliko proširilo da mi je supruga u jednom trenutku rekla: 'Odluči više šta ćeš, nemoj zafrkavat ljude'. Ja sam se po dolasku u Hajduk dogovorio na tri mjeseca jer sam imao već neke opcije praktički dogovorene. Ali nisu bile na papiru. Onda se po završetku sezone odvrtjela cijela ta priča. Proradi ti emocija, bolje je ostati kući, pokušati nešto osvojiti. I mislim da smo na dobrom putu, ali fali još nešto -  rezultat".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider