Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dite šibenika"

Na meti je Manchester Cityja i Barcelone, ima 19 godina i kapetanski predvodi svoj Šibenik

Marko Bulat jedan je od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša koji je danas postao novi član Dinama.

Šibenčanin Marko Bulat jedan je od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša. Veznjak je kapetan Šibenika, a za njega su zanimanje već pokazali Barcelona i Manchester City. Danas je postao novi igrač Dinama.

On je ostvario snove mnogih - zaigrati za klub iz rodnog grada.

"Dite Šibenika, naravno da sam presretan zbog toga što sam dobio priliku već, ako se sjetimo par godina nazad, protiv Varaždina, 16 godina i jedan dan - debitirati."

Bilo je to u drugoj ligi. Marko Bulat danas ima 19 godina, moderni je veznjak koji s kapetanskom vrpcom predvodi Šibenik u uspješnoj povratničkoj sezoni među prvoligašima.

"Ekipa je odlična, od prvog dana smo svi kliknuli. Mladi smo igrači, imamo par iskusnih koji nas uče greškama, koje stvari trebamo poboljšati, ali evo... Iz utakmice u utakmicu pokazujemo da se možemo nositi s najboljim momčadima lige."

Pokazuje to i Bulat, što je zapelo za oko Dinamu, klubu koji mu je, čini se, također srcu drag. Transfer se ostvario ovog četvrtka.

gol expired Dinamo doveo jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša i kapetana povratnika u HNL divider

"Naravno da sam presretan. Oduvijek sam govorio da je Dinamo najveći klub u Hrvatskoj i šire. Oduvijek mi je želja bila da se tako velik klub u Europi zanima za mene."

A za njega su se već zanimali Pep Guardiola i Manchester City, dok je prošlog proljeća bio na korak do Nou Campa. Transfer u Barcelonu stopirala je pandemija koronavirusa.

"Bio sam na ručku s roditeljima, i stari mi je rekao, da se zanima za mene neki španjolski prvoligaš, ali u snovima nisam mogao vjerovati da je to Barcelona. Kad mi je to reka, ono, ostao sam paff. Dva-tri dana nisam mogao doći k sebi. To se sve okončalo sa ne baš slavnim uspjehom, ali evo, nastavio sam dalje..."

I stepenicu po stepenicu napredovao. Pomogla je i samokritičnost, priznaje recimo da je u samim počecima znao birati utakmice.

"Na primjer, utakmica protiv Lokomotive Kup, izgubimo 4:0. Ok, izgubimo 4:0, ali bio sam najbolji, davao sam sve od sebe. I onda sljedeći vikend igraš protiv Kustošije. Moj mentalitet u tom trenutku nije bio na dobrom momentu."

Kritikama i savjetima pomažu otac Joso i stric Ivan, danas čelnici šibenskog kluba, nekoć obojica nogometaši.

"Bio ti neki ekstra veliki talent, bez rada ne možeš ništa. Rad je najbitniji, tako da sam sretan što sam povukao na tatu da budem radnik, a na strica talent i to je vrhunska kombinacija."

Koja će ga jednog dana, nada se, dovesti i do reprezentacije. Nema sumnje, pred ovim 19-godišnjakom lijepa je perspektiva.

gol expired Hajduk doveo igrača koji je bio član Milana: "Došao sam jer vjerujem da možemo napraviti dobre stvari" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider