Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro službena potvrda

Najveći talent Hajduka nakon deset godina odlazi iz kluba i potpisuje za Dinamo?

Po isteku ugovora Marko Brkljača napustit će Hajduk i potpisati za Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S posljednjim danom lipnja talentirani nogometaš Marko Brkljača odlazi iz Hajduka i potpisuje za Dinamo.

Slovio je za jednog od najvećih talenata, ali Brkljača i Hajduk nisu uspjeli pronaći zajednički jezik i produžiti ugovor.  Njegovi roditelji su poslali nerealne zahtjeve prema Hajduku, a klub to nije mogao ispuniti, pa će Brkljača svoju karijeru graditi u Zagrebu.

Iako vijest još uvijek nije službena, navodno će sve biti potvrđeno 1. srpnja, piše Dalmatinski portal.

Nije prihvatio ponudu novog ugovora

"Prvu ponudu smo mu dali prije deset mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve", rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius pa dodao:

"Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi".

gol expired VIDEO Hajduk - HSV 2:2: Livaja i sjajni junior umalo srušili bivšeg prvaka Europe divider

Brkljača je na stol dobio najbolju moguću ponudu, jednaku ponudu koju splitski klub daje ostalim top talentima iz akademije:

"Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve, kojima nismo mogli udovoljiti. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve", zaključio je sportski direktor Hajduka.

Pratio ga je Juventus

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je uvršten i na listu 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

Osim toga, Brkljača je bio na radaru Juventusa. Talijanski velikan želi dovesti mladog Zadranina, koji nema velikog seniorskog iskustva, ali oduševio ih je igrama za juniore Bijelih.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider