Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
"suci su poput robota"

Ponajbolji sudac svijeta oštro osudio bizarno nepriznati pogodak: "Ovo je skandalozno"

Ako je tehnologija na gol-crti zakazala, VAR je trebao odraditi svoj posao, smatra jedan od najboljih sudaca današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometnih sudaca u posljednjih 10-ak godina Mark Clattenburg snažno je osudio propust koji se dogodio u prvoj utakmici engleske Premierlige nakon stanke zbog pandemije koronavirusa. Aston Villa je ugostila Sheffield United, a susret je obilježio nepriznati pogodak u samoj završnici prvog poluvremena.

Trenutak u kojem je vratar Ville Orjan Nyland uhvatio loptu i nakon toga ju unio u vlastiti gol nije označen kao pogodak za goste. Gostujući igrači sjurili su se prema glavnom sucu Michaelu Oliveru, koji im je odmah dao do znanja da mu sat (tehnologija na gol-liniji) nije označio da je lopta prešla gol-crtu.

Nepriznati pogodak Sheffielda pogledajte OVDJE.

gol expired Premierliga počela neviđenom sramotom koju je vidio cijeli svijet: Pa kako ovo nije bio gol? divider

Kako je to moguće nije bilo nikome jasno dok nije stiglo objašnjenje iz kompanije koja se brine o pregledu gol-linije, Hawk-Eye Innovations, koja je ujedno poslala i ispriku Sheffieldu.

"Tijekom prvog dijela utakmice Aston Villa – Sheffield United dogodila se situacija na gol-liniji u kojoj je preko crte loptu prenio vratar Aston Ville, Nyland. Suci nisu primili signal tehnologije da je bio pogodak. Sedam kamera koje su postavljene oko gola su bile pokrivene tijelima igrača i stativa. Ovako nešto se nije dogodilo u devet tisuća utakmica na kojima je postojala Hawk-Eye tehnologija na golu.

gol expired Zašto ovo nije bio priznat gol? Stiglo službeno objašnjenje koje je još luđe divider

Prije utakmice sistem je testiran i bio je u funkciji što su potvrdili i suci. Hawk-Eye se ispričava Premierligi, Sheffield Unitedu i svima koji su oštećeni u ovoj situaciji", stoji u objavi spomenute kompanije.

Clattenburg smatra da je unatoč zakazivanju Hawk-Eyea pravda mogla i trebala biti zadovoljena.

"Suci moraju prestati funkcionirati kao roboti i početi se ponašati kao ljudska bića koja moraju donositi konačne odluke. Ne osuđujem Michaela Olivera. Čovjek u VAR sobi Paul Tierney trebao je reći Oliveru u slušalicu 'Stop! Zaustavi utakmicu. Bio je gol'. Barem zaustaviti utakmicu i reći mu da ode pogledati situaciju koja je vrlo jasna nakon pregledavanja snimke. Vrlo brzo bi shvatio da je bio pogodak. VAR je uveden da bi spriječio nove skandale, a upravo je ovo skandalozna situacija. U zemljama u kojima ne postoji tehnologija na gol-crti VAR odlučuje je li lopta prešla gol-liniju", napisao je Clattenburg koji ujedno radi kao dopisnik za Daily Mail.

gol expired Bez milosti za Arsenalovog klauna: "Veća si pandemija od koronavirusa. Može li ga netko vratiti u karantenu?" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider