Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je nemoguće

Premierliga počela neviđenom sramotom koju je vidio cijeli svijet: Pa kako ovo nije bio gol?

Na prvom susretu nastavka Premierlige dogodila se neviđena sramota za Engleze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna scena na otvaranju Premierlige dogodila se u Birminghamu na utakmici između Aston Ville i Sheffield Uniteda. Nakon prvih 45 minuta gosti su trebali voditi s 1:0, no sudac Michael Oliver nije priznao očiti pogodak.

Sramotna situacija za cijeli engleski nogomet dogodila se u 43. minuti kada je lopta prešla gol-liniju, ali se videotehnologija nije oglasila. Vratar domaćina Ørjan Nyland uhvatio je loptu i unio je u gol.

gol expired Zašto ovo nije bio priznat gol? Stiglo službeno objašnjenje koje je još luđe divider

Pred očima cijelog svijeta zakazala je tehnologija na gol-liniji, a sudac Oliver je pokazivao bijesnim igračima Sheffielda kako mu se nije oglasio uređaj kojeg ima na ruci.

Na Twitter profilima oba kluba počeli su se sprdati s ovom situacijom, a društvene mreže su jednostavno eksplodirale nakon ovakve sramote za najbogatiju ligu svijeta. Nešto kasnije stiglo je i službeno objašnjenje.

U drugom dijelu utakmice nije bilo pogodaka što je još gora stvar za vodstvo lige. Sheffield United drastično je oštećen, praktički im je ukradena pobjeda. Neviđeni propust pogledajte ovdje.

Uoči susreta sudac Michael Oliver i igrači kleknuli su u znak potpore pokretu "Black Lives Matter" i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači su se zagrijavali u majicama koje su na leđima imale poruku "Životi crnaca su važni", a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider