Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doping-skandal

VIDEO Mladi Vatreni vratio se u Hamburg, a stručnjak za doping tvrdi: "Može smanjiti kaznu"

Mladi hrvatski reprezentativac Mario Vušković bio je pozitivan na dopinškom testu.

Mario Vušković (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Još uvijek nije poznata sudbina mladog hrvatskog reprezentativca Marija Vuškovića, koji je u dva navrata pao na dopinškom testu.

21-godišnji nogometaš HSV-a bio je pozitivan na EPO, krvni doping, zbog čega mu prijeti četverogodišnja suspenzija. To je teško pogodilo sve u njemačkom bundesligašu, a posebno mladog Vatrenog koji je igrao sjajnu polusezonu.

Bio je odličan u klubu i mladoj reprezentacija koja je izborila plasman na Euro, a počelo se pisati da je i na radaru puno većih i bogatijih klubova. Očekivalo se da bi uskoro mogao napraviti iskorak i prijeći u veći klub, a onda je, kao grom iz vedra neba, osvanula informacija da je pao na dopinškom testu, i to dva puta.

Joško Gvardiol Njemačka zvijezda u nevjerici: ''Gvardiol ima tijelo kakvo nikad nisam vidio'' divider

Kako bi dokazao svoju nevinost, Vušković je zatražio davanje DNK analiza urina jer sumnja da se Antidopinškoj agenciji potkrala pogreška ili da mu je netko podmetnuo, ali oni su to odbili.

Sada je sve na čekanju. Vušković će, po svemu sudeći, morati na suđenje.
Prije dva dana Vušković se vratio u Hamburg iz Splita, gdje je individualno trenirao nekoliko tjedana i spremao se za možebitni povratak na teren, ali to je sada pod upitnikom.

Vratio se u Hamburg iz Splita

Vuškovića su u zračnoj luci ulovili novinari njemačkog NDR-a, koji detaljno prate njegov slučaj. Razgovarali su tako s poznatim njemačkim odvjetnikom Michealom Lehnerom, koji je već branio nekolicinu biciklista optuženih za korištenje dopinga.

Tvrdi da klub i igrač moraju biti što transparentniji u suradnji i komunikaciji s tijelima kao što su Njemački nogometni savez i Antidopinška agencija, a to bi moglo biti presudno u smanjenju moguće kazne:

"Ako stvarno zna da je kriv, a igrač to najbolje zna, onda mu se može samo savjetovati - van s tim", tvrdi Lehner, koji vjeruje da se na taj način kazna može smanjiti s četiri na jednu godinu.

Vuškovića sada čeka usmeno saslušanje u Njemačkom nogometnom savezu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider