Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"napokon sam dočekao"

Pašalić za Novu TV otkrio veliku sreću: Nakon godina lutanja Mario se konačno skrasio

Mario Pašalić nije više ptica selica, već je postao član kluba koji u njega vjeruje i vidi ga kao jednog od vođa momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezonu i pol oduševljavao je navijače Atalante kao posuđeni nogometaš Chelseaja, pa je klub iz Bergama povukao logičan potez i otkupio ugovor Marija Pašalića za 15 milijuna eura.

Super Mario postao je tako drugi najskuplji igrač u povijesti Atalante.

"Pa je, od jučer je službeno, mogu reći napokon. Dogovor je već postignut u siječnju ove godine otprilike, no zbog ove situacije s koronom se to sve malo odužilo. Ali evo, napokon sam dočekao i to, da nakon pet posudbi, nakon ovih pet-šest godina lutanja na razno razne destinacije, da sam se napokon skrasio i pronašao ovdje. I stvarno sam sretan i zadovoljan što je to Atalanta, jer mi stvarno odgovara i ambijent, i atmosfera i u klubu, i oko kluba, i suigrači, i trener. Stvarno sam zadovoljan."

Vlado Boban i Filip Borak Želite pucati slobodnjake poput Juninha ili Beckhama? Onda je ovaj prilog baš za vas! divider

Na emotivnom povratku Serie A u Bergamo, Atalanta je lakoćom svladala Sassuolo 4:1, a Pašalić je odigrao cijelu utakmicu.

"Je, dobro je. Prva utakmica je jako dobro prošla, možda i bolje od očekivanog, s obzirom na jako dugu pauzu koju smo imali. Ali eto, ispada da smo praktički nastavili tamo gdje smo se i zaustavili u veljaču."

A u veljači su se zaustavili na četvrtom mjestu koje donosi Ligu prvaka i koje žele sačuvati, kako bi potvrdili da su definitivno postali dio europske elite.

"Imamo, kažem, 12 kola. Svako 3-4 dana se igra, bit će gust, naporan raspored.

gol expired Ponovno se oglasio Novak Đoković: "Ne mogu izraziti koliko mi je žao. Prerano smo krenuli..." divider

"Tu smo na četvrtoj poziciji, bježimo Romi šest bodova, no imamo bolji međusobni omjer. Cilj je ostati među prve četiri ekipe u Italiji i izboriti ponovno Ligu prvaka dogodine."

Prekid aktualne sezone stigao je taman nakon što je Atalanta u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka strpala Valenciji osam komada. Završnica najelitnijeg natjecanja slijedi u kolovozu, u nekim drugačijim uvjetima, i na neutralnom terenu u Portugalu.

"Dobra stvar je što se igra prvo prvenstvo, preostalo je još 12 kola, i tek onda će se odigrati u osmom mjesecu Liga prvaka. Tako da se možemo tek naknadno pripremati za Ligu prvaka, kad završi prvenstvo."

Bez velikih najava, ali zato konkretan i glasan na terenu. Mario Pašalić skrasio se u Bergamu te izrasta u junaka Atalante.

gol expired Talijani prenose da je Mario Mandžukić na pragu povratka u Serie A: Hrvatski tandem u Milanu? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider