Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte ludilo

Kad je Pašalić zabio Buffonu nastala je ludnica: ''O ovome sam sanjao kao dječak''

Mario Pašalić jedan je od junaka Milanovog osvajanja Superkupa protiv Juventusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve se opet lijepo odvija za još tek 21-godišnjeg Marija Pašalića. Par godina nakon što je još kao tinejdžer u dresu Hajduka svojim golovima potopio Dinamo, već je okusio kako je to igrati u Primeri, Ligue 1 i odnedavno u Serie A.

U dresu Milana polako se ustaljuje u momčadi, a početkom mjeseca zabio je svoj prvi gol u dresu''rossonera''.

No trenutak karijere u Italiji dogodio mu se u Superkupu koji se igrao u Kataru. U Dohi je Milan iznenadio Juventus osvojivši trofej nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Posljednji i pobjednički izveo je baš Pašalić koji je hladnokrvno matirao legendarnog Buffona.

''Pokušao sam ostati opušten i miran. Znao sam da je to penal koji donosi trofej'', rekao je službeno igrač Chelseaja kojeg će Milan pokušati otkupiti od Engleza.

''Imam 21 godinu i osjetio sam veliku odgovornost. Bio je to najvažniji udarac moje karijere nakon kojeg je uslijed nalet emocija, vrlo sam sretan. Osjećao sam se nevjerojatno. Sjećam se da sam kao dijete sanjao ovako nešto.''

Mario je uoči Božića donio i radost svojoj obitelji.

''Ovaj gol posvećujem svojoj obitelji, prijateljima i svima onima koji su mi pomagali kroz karijeru.''
U Milanu su oduševljeni ovim trofejem. U njega gledaju kao početak nove ere koja bi trebala vratiti staru slavu milanskog kluba koji uskoro postaje vlasništvo Kineza. Jedna od želja je i ostanak Pašalića na duže vrijeme, no to se mora pitati i Antonija Contea u Chelseaju.

''Vidjet ćemo na kraju sezone'', poručio je mladi veznjak koji definitivno zaslužuje pozornost izbornika Čačića, a ukoliko nastavi s igrama u Milanu i poziv za sljedeće okupljanje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider