Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
dva sjajna gola

Milan šokirao Juventus: Mandžukić tragičar, Pašalić i 17-godišnjak heroji!

Nakon što su se ispromašivali u 120 minuta igre, nogometaši Juventusa platili su ceh neefikasnosti gubitkom talijanskog Superkupa od mlade momčadi Milana...

Nogometaši Milana osvojili su 29. izdanje talijanskog Superkupa nakon što su u Dohi boljim izvođenjem jedanaesteraca slavili protiv Juventusa. Jedan od tragičara Juveovog poraza bio je Mario Mandžukić koji je promašio jedanaesterac u raspucavanju, dok je s druge strane djelomični heroj pobjede bio Mario Pašalić koji je zabio odlučujući penal! Osim Mandžukića udarac s bijele točke promašio je i Paulo Dybala.

Juventus je poveo u 18. minuti prvog poluvremena kada je Miralem Pjanić ubacio iz kornera, a Giorgio Chiellini u skoku sjajno nogom poslao neobranjivu loptu za mladog Donnarummu.

Malo više od pet minuta prije kraja prvog dijela Giacomo Bonaventura postiže još jedan lijepi pogoda. Suso je ubacio u kazneni prostor, a Bonaventura iz trka glavom pronašao put pored legendarnog Buffona.

Obje su momčadi imali nekoliko prilika da postignu drugi pogodak, no Donnarumma i Buffon pokazali su zašto su u ovom trenutku najbolji talijanski vratari.

Pri raspucavanju kaznenih udaraca u glavnim ulogama bili su Hrvati i mladi Donnarumma. Najprije je u drugoj seriji Mandžukić pogodio gredu, Donnarumma je u petoj osigurao meč-loptu nakon što je obranio udarac Dybale, a to je iskoristio Mario Pašalić koji je u rašlje poslao loptu za pobjedu!

Milan, za koji je Pašalić zaigrao od 74. minute, je osvojio svoj sedmi Superkup. Mario Mandžukić je odigrao svih 120 minuta utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider