Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže se golovi

Talijanski velikan Milan kreće po Mandžukića, a u igri je i povratak Ibrahimovića

Mario Mandžukić mogao bi u siječnju postati novi igrač talijanskog velikana Milana.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon 12 odigranih kola u Serie A talijanski velikan Milan drži tek 14. mjesto sa svega 13 bodova na svom kontu, odnosno samo četiri više od zone ispadanja. Blago rečeno situacija u Milanu je daleko od očekivane, pa se već u siječnju traže promjene koje će pokrenuti nekada moćni stroj, a danas ekipu koje se nitko ne boji.

Talijanski Tuttosport objavio je vijest da je ključna stvar koju će Milan pokušati riješiti u siječanjskom prijelaznom roku - neefikasnost. Krzysztof Piatek i Rafael Leao, napadački dvojac momčadi, postigli su kombinirano samo četiri pogotka od ukupno 11 koliko je Milan zabio u 12 utakmica.

gol expired Kalkulacije za Euro: Hrvatska može dalje i s porazom, ali ima vrlo male izglede za nešto čemu smo se nadali divider

U siječnju će Milan pokušati u svoje redove dovesti jednog, a možda i dvojicu napadača. Jedno od imena koje će biti na dnevnom redu Zvonimira Bobana i Paola Maldinija jest i Mario Mandžukić. Otpisani napadač Juventusa u siječnju sigurno odlazi iz Torina, a sada se u igru za njegove usluge uključio i Milan.

Podsjetimo, špekulira se da ga žele Manchester United i Sevilla, no obje momčadi imaju mnogo više opcija u napadu, te je pitanje bi li se Mario tamo naigrao. Dolazak u Milan sigurno bi otvorio više prilike za iskusnog napadača koji gotovo pa jednako kvalitetno igra prema naprijed i prema nazad.

gol expired Sramotno ponašanje bahatog Ronalda i jadna reakcija Juvea: Hoće li im "Đuro" oprostiti što ih je tukao!? divider

Osim njega u igri je i povratak Zlatana Ibrahimovića u redove Rossonera, kao i dolazak Driesa Mertensa iz Napolija, koji će u siječnju krenuti, a naljeto dovršiti veliko čišćenje momčadi, nakon otkazivanja poslušnosti po završetku utakmice u Ligi prvaka protiv Salzburga.

Podsjetimo, predsjednik Aurelio De Laurentiis odlučio je prodati velik broj "pobunjenika" i započeti novu eru u klubu koji je nekoliko posljednjih godina bio najveća prijetnja Juventusu za rušenje njegove vladavine u Italiji. Ove je sezone tek sedmi, s velikih 13 bodova zaostatka za Starom damom.

Čini se da nas ovog siječnja očekuje vrlo uzbudljivo razdoblje, pogotovo kada su u pitanju hrvatski nogometaši. Osim Mandžukića, i Ivan Rakitić na izlaznim je vratima, a tu su još brojni igrači Dinama koji bi se mogli prodati nakon odličnih igara u Ligi prvaka.

gol expired Zbog konstantnih uboda u oči Miočić morao biti operiran: "Ne zanima me Cormier. Zbog njega se ne mogu boriti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider