Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo da nema kiše

Dva dana uoči Grka: Mandžukić upitan, ali Maksimir će biti krcat!

Hrvatski nogometaši isprobali su kišom natopljeni maksimirski travnjak samo dva dana uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativci trenirali su u torak navečer na glavnom maksimirskom travnjaku. Igrači žele u četvrtak dan bez kiše, jer lošiji teren u pravilu ide na ruku na papiru lošijoj momčadi, u ovom slučaju Grčkoj.

Do danas je prodano 23 i pol tisuće ulaznica, od ukupnog kapaciteta 32 tisuće. Nije ostalo puno ulaznica za veliku utakmicu, što je dobra vijest za igrače koji žude za dobrom podrškom s tribina u Maksimiru.

Nije dobra vijest da Mario Mandžukić nije trenirao i da je njegov nastup upitan zbog ozljede stražnje lože. Rijetko koji naš igrač osim Mandžukića može jednako dobro odgovoriti na bezobrazluk Grka i nadajmo se da će biti spreman.

Na treningu se danas pojavio i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Bilo bi dobro imati za ove dvije utakmice Šukera iz igračkih dana, jer je baš Grcima zabio jedan od najvažnijih golova u našoj povijesti.

Pred novinare je u miks zoni došao dvojac iz Bundeslige Andrej Kramarić i Ante Rebić. Rebić bi definitivno mogao biti od koristi, jer je čovjek koji može promijeniti tijek utakmice. Zabio je ove sezone 4 pogotka u Bundesligi i igra u vrhunskoj formi.

Nakon Ukrajine nema sumnje da je Andrej Kramarić zacementirao mjesto u prvih 11. Napadač Hoffenheima možda je i najbolji realizator u skupocjenoj Dalićevoj vrsti. Baš takav vižljast, okretan i nepredvidiv mogao bi opet bit igrač prevage protiv Grka.

"Želja i cilj nam je pokušati riješiti pitanje pobjednika već u prvoj utakmici. Možda neće ispast tako. Možda ćemo izvuć samo neriješeno u prvoj utakmici, ali ima još 90 minuta. Ima dosta vremena i svima je jasno da smo bolja ekipa", kaže Kramarić.

Ante Rebić je u reprezentaciji nakon dvije i pol godine. Od utakmice s Talijanima u Splitu. Dobre igre u Eintrachtu su se isplatile.

"Ove i prošle godine igram jako dobro igram i kontinuitetu jako dobro. Zdrav sam, trener mi vjeruje i to je ključ".

I jedan i drugi su upoznali dio grčke obrane u Bundesligi.

"Imaju jedan drugačiji stil nogometa, puni su emocija bazirani na defenzivnim stvarima. Moramo priznat da će oni postavit tu utakmicu", smatra Kramarić.

"Od Grka znam jedino dva stopera iz Bundeslige. To su potpuno drugačiji igrači u reprezentaciji. Prgavi, prljavi i provociraju. To treba izbjegavat", zaključio je Rebić.

Mandžukić je upitan ali ovo su ionako utakmice koje dobiva momčad.

"Svima je jasno što treba napravit. Veselit ćemo se svi, nije bitno tko zabije ili tko igra. Bitno je da se na kraju veselimo Rusiji", nadodao je Krama.

Ne postoji veći test strpljenja u euro nogometu od Grka. Nebitno u kakvom su sastavu, mentalitet im je takav da su natjecatelji i da znaju kako doći do nečega što žele. Nadajmo se da će Kramarić i društvo biti pametniji.

Grčki reprezentativci dolaze u srijedu, te će predvečer osjetiti maksimirski travnjak. Podsjetimo i na onu lošu vijest za Grke, a to je FIFA-ina suspenzija Kostasa Manolasa. Sjajni branič Rome će tako propustiti prvi dvoboj u Zagrebu. ali se vraća za uzvrat. Radi se o jednom od najboljih braniča Serie A i veliki je to udarac za Skibbeovu momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider