Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rendulić raskinuo

Zrinjski izabrao novog trenera: Nejasna situacija, Mostarci kalkuliraju

Kako je klub objavio na svom mrežnom profilu društvene mreže Ivanković će debitirati na klupi "Plemića" već u srijedu kada je na rasporedu zaostali susret protiv momčadi Širokog u okviru Premijer lige.

Zrinjski Mostar (Foto: Antonio Balic / CROPIX)

Mostarski Zrinjski, bosansko-hercegovačkog nogometnog prvaka, od ponedjeljka službeno vodi Mario Ivanković, koji je dugi niz godina bio u stručnom stožeru ove momčadi, s kojom se u subotu razišao hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić.

Kako je klub objavio na svom mrežnom profilu društvene mreže Ivanković će debitirati na klupi "Plemića" već u srijedu kada je na rasporedu zaostali susret protiv momčadi Širokog u okviru Premijer lige. 

"Ivankoviću će u radu s prvom momčadi do daljnjeg asistirati treneri koji su bili članovi dosadašnjeg stručnog stožera", stoji u objavi. 

Što to točno znači, teško je reći. Nije jasno je li i Ivanković "do daljnjeg" i ako nije, ne zna se na koliko je potpisao ugovor. 

Bosanskohercegovački mediji spekulirali su s imenima hrvatskih trenera Stjepana Tomasa i Željka Kopića, no na kraju je Zrinjski izabrao Ivankovića. Kako to obično biva, vjerojatno će mostarski klub vidjeti kakve će rezultate ostvariti do kraja jesenskog dijela sezone, pa će se dalje razmišljati hoće li dobiti dugotrajniji ugovor ili će angažirati novog trenera.

Kako god, Mario Ivanković (48) iza sebe ima veliko iskustvo u radu s prvom momčadi s kojom je proveo gotovo šest godina. Nakon toga je vodio U17 momčad Zrinjskog te U19 reprezentaciju BiH. Trenutačno je angažiran i u stručnom stožeru reprezentacije BiH.

Po istome izvoru Ivankoviću će u radu s prvom momčadi asistirati treneri koji su bili članovi dosadašnjeg stručnog stožera. Zrinjski i hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić potpisali su u subotu sporazumni raskid ugovora nakon niza loših igara u prvenstvu.

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara trenutačno se nalazi na trećem mjestu domaćeg prvenstva sa sedam bodova zaostatka za vodećim Borcem. Nastupa i u Konferencijskoj ligi, no ima male izglede prezimiti u Europi. S Rendulićem na čelu Zrinjski je prvi put u povijesti osvojio dvostruku krunu u BiH te postao jedina momčad iz BiH koja se plasirala u neko od grupnih UEFA natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider