Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odgovarao na goruća pitanja

Trener Dinama plakao nakon pobjede nad Hajdukom

Trener Dinama Mario Cvitanović bio je vrlo emotivan nakon svog prvog nastupa i pobjede u najvećem derbiju hrvatskog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je slavio protiv Hajduka u najvećem hrvatskom derbiju, u sklopu 4. kola HNL-a. Modri su tri boda upisali nakon pobjede 3:1, a emotivan je na konferenciji za novinare bio glavni trener Mario Cvitanović.

"Pobjeda, tri boda i idemo dalje. Rekao sam igračima da nakon utakmice osjete samo sreću, ponos i da se tako ponašaju. Moja sreća i moje veselje što se ja sad osjećam jako ponosno i sretno. Bez obzira igrali mi protiv Cibalije, Hajduka ili bilo koga drugoga. Svaka tri boda su važna. Međutim, stav, karakter i ekipa je nešto neprocjenjivo. Rekao sam na kraju u svlačionici, kako su pokazali kako mogu. To je put kojim moramo ići.

Treba ostati čvrsto za zemlji, jer nam slijede teške utakmice. Mene osobno neće opiti ova pobjeda, moramo nastaviti raditi na nekim stvarima, a na igračima je da to izvršavaju. Sretan sam što smo dobili veću širinu kadra i da se svi bore za svoje mjesto u ekipi. Samo tako možemo doći na put koji želimo i da izgledamo ovako kako smo izgledali. Vjerujem kako je svaki navijač Dinama ponosan i sretan nakon utakmice protiv Hajduka. To je ono što želimo, želimo usrećiti sve".

* Jeste li osjetili da bi Olmo mogao odlučiti utakmicu?

"Ante Ćorić osjetio je bol u preponi, pričao sam s Olmom nakon utakmice u Norveškoj, nije problem bio crveni karton, već eventualne suradnje i nepoštivanja protivnika. Naravno da ga nisam prekrižio jer znam kakav je karakter, i danas je vratio to onako kako treba biti. Sretan sam zbog njega, sretan zbog svakog igrača koji je igrao.

Promijenili smo malo sustav igre nakon gola, 20-ak minuta prije kraja utakmice i to je donijelo ploda. Želim osjećati ovaj osjećaj poslije utakmice, osjećaj sreće i ponosa kod igrača, stručnog stožera i navijača".

* Emocije su nakon toga preplavile glavnog trenera Dinama.

"Ako mogu pokloniti kome ovu utakmicu i ovu pobjedu, onda je to zapravo našim obiteljima, našim roditeljima, djeci, ženama, braći. Znam koliko su patili u ovo vrijeme i koliko se oni odriču zbog nas i koliko žive s nama. Nisam nikad mislio da ću zaplakati, ali emocije su očito jače".

* Za kraj je novinare zanimalo kakav je status Henriqueza, koji je ušao u završnici utakmice.

"Čim sam ga stavio, znači da računam na njega. Računam na svakog igrača, svaki igrač je bitan i svaki će dobiti priliku. Sve je na njima, teren je jedino mjerilo, druga priča ne postoji. Teren pokazuje koliko vrijediš ili ne".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider