Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogodak Vizingera

Marin Ljubičić nije zabio za LASK u rušenju Rapida, ali je zato asistirao

LASK i Marin Ljubičić drže vrh u austrijskom prvenstvu.

Marin Ljubičić (Foto: LASK Linz/Facebook)

Nogometaši LASK-a i dalje su vodeća momčad austrijskog prvenstva nakon što su u dvoboju 4. kola pred svojim navijačima svladali bečki Rapid sa 2:1, a istim je rezultatom i drugoplasirani Salzburg kao domaćim pobijedio Wolfsberger.

Bila je to prva utakmica u kojoj Marin Ljubičić, hrvatski napadač na posudbi iz Hajduka, nije uspio postići pogodak za momčad iz Linza, ali se našao u ulozi asistenta kod drugog pogotka LASK-a, koji je u 43. minuti postigao Japanac Keito Nakamura.

Domaćin je poveo u 10. minuti golom Thomasa Goigingera. Poraz Rapida je na samom kraju utakmice uspio ublažiti Marco Grull (90+3).

Ljubičić je odigrao cijelu utakmicu, a sa šest pogodaka je i dalje vodeći strijelac austrijske Bundeslige.

S identičnih 2:1 je u aktualni prvak Salzburg pred svojim navijačima pobijedio Wolfsberger, a Luka Sučić je u 20. minuti asistirao za pogodak srbijanskog braniča Strahinje Pavlovića. U 41. minuti Salzburg je udvostručio prednost, a pogodak je postigao 19-godišnji slovenski reprezentativac Benjamin Šeško koji će od sljedeće sezone nositi dres RB Leipziga.

Strijelac za Wolfsberger bio je hrvatski napadač Dario Vizinger (90+3) koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena. Luka Sučić je igru napustio u 75. minuti.

Pogodak Vizingera pogledajte ovdje

Nakon četiri kola LASK je na vrhu ljestvice sa 10 bodova. Jedan manje ima Salzburg, a treći je s osam bodova Sturm iz Graza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider