Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"I novinaru i svima u Dalmaciji"

Predsjednik HNS-a u Dnevniku Nove TV komentirao 'slučaj Bebek': "Ispričavam se svim navijačima Hajduka"

Čelni čovjek hrvatskog nogometa u Dnevniku Nove TV se osvrnuo na vruću temu.

Hrvatski nogomet proteklih ovih dana potresao je veliki skandal vezan uz suca Ivana Bebeka. Ukoliko se utvrdi autentičnost snimke na kojoj Bebek vrijeđa splitskog novinara Blaža Duplančića i navijače Hajduka, mogao bi dobiti žestoku kaznu od strane Hrvatskog nogometnog saveza.

HNS je promptno reagirao i otvorio disciplinski postupak protiv Bebeka, a cijeli slučaj opširnije je komentirao predsjednik Marijan Kustić. On je u Dnevniku Nove TV u razgovoru s reporterom Ivanom Forjanom iznio svoj osobni stav kao i stav Hrvatskog nogometnog saveza te se ispričao, kako novinaru tako i svim navijačima Hajduka i svima u Dalmaciji.

Gospodine Kustić, dobra večer. Jeste li utvrdili autentičnost snimke? Je li to doista govorio sudac Bebek i ako je – kakve mogu biti sankcije i što sada slijedi?

"Dobra večer, pozdrav vama i vašim gledateljima. Naravno da, evo vidjeli ste da smo dali službeno priopćenje gdje smo zatražili pokretanje disciplinskog postupka. Sad je sve na Disciplinskoj komisiji. Ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ovakav način razgovora. Postoji Kodeks ponašanja kako na terenu tako i vani i svakako nećemo dopustiti ovakvu razinu komunikacije. U ime Hrvatskog nogometnog saveza i svoje osobno ime ispričavam se svima prozvanima u ovoj audio snimci – gospodinu Duplančiću i naravno svim navijačima Hajduka u Dalmaciji i u svoje osobno ime."

Bi li se nakon ovoga sudac Ivan Bebek trebao povući, a samim time i predsjednik Sudačke komisije Bruno Marić?

Livaja i Bebek Ivan Bebek i Bruno Marić svoje rekli Diciplinskoj komisiji HNS-a, kontroverznom sucu prijete ozbiljne sankcije divider

"Discplinska komisija će odraditi svoj dio posla, ja se duboko nadam da će to biti kroz šest-sedam dana. Ne vidim tu bilo što da bi gospodin Marić trebao odstupiti zbog ovoga."

Gospodin Bebek?

"Pa, o tome će odlučiti Disciplinska komisija, rekao sam da osuđujemo ovakvu vrstu komunikacije i da ćemo uvijek u ovakvim situacijam postupiti na ovakav način."

Koja njemu uopće kazna može biti? Hoće li na neki način dobiti uopće zabranu suđenja utakmica u HNL-u i time izgubiti FIFA i UEFA licencu? Koji će biti vaši kriteriji odlučivanja?

gol expired Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka divider

"Ne bi bilo u redu da ja govorim o visini kazne i što može dobiti. O tome će odlučiti Disciplinska komisija, treba se strpiti pet-šest dana i oni će odlučiti o kazni za Ivana Bebeka."

Ovo je nešto što sasvim sigurno se ne bi smjelo događati jednom sucu. Je li ovo naštetilo i samom ugledu sudačke organizacije?

"Naravno da je naštetilo i nećemo odobravati nešto ovakvo slično. Onaj put kad smo čuli audio snimku odmah smo reagirali i ponavljam da se nadam da će Disciplinska komisija odraditi svoj dio posla i duboko se nadam da se ovakve stvari više neće događati."

Gospodin Bebek ujedno predstavlja i HNS. Što ovo znači za odnose HNS-a i Hajduka?

"Ponavljam, ovo je njegov pojedinačni ispad koji mi također osuđujemo. Ja sam se ispričao u ime Hrvatskog nogometnog saveza i u svoje osobno ime. Ponavljam da ćemo napraviti sve da se takve stvari više ne događaju ne samo kad je u pitanju Dalmacija i Hajduk nego i svi ostali klubovi u Hrvatskoj. Oni koji se bave sudačkim poslom trebaju paziti na ono što pričaju i privatno i javno."

Bili ste na sastanku s FIFA-om. Je li HNS za ili protiv održavanja Svjetskog prvenstva svake dvije godine?

"Mi smo u svakom slučaju biti na liniji i sa zaključcima UEFA-e, a ono kako razgovori sada teku, mi ne podržavamo taj prijedlog FIFA-e", završio je Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider