Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na čekanju...

Ivan Bebek i Bruno Marić svoje rekli Diciplinskoj komisiji HNS-a, kontroverznom sucu prijete ozbiljne sankcije

Dan nakon što je u javnost procurila audio snimka na kojoj HNL sudac Ivan Bebek pokušava pojasniti zašto nije sudio penal za Hajduk protiv Lokomotive, a usput vrijeđa splitskog novinara i navijače Hajduka, disciplinska komisija HNS-a odlučuje o kazni za suca Ivana Bebeka.

Nedosuđeni potencijalni kazneni udarac za Hajduk zbog prekršaja na Marku Livaji u devetoj minuti dvoboja s Lokomotivom već je danima predmet razgovora, a priča je pojavom audio snimke dobila i drugačiji nastavak.

Snimka nepotvrđene autentičnosti u kojoj sudac te utakmice Ivan Bebek "uličnim rječnikom" komentira svoju odluku uzburkala je stare duhove na relaciji HNS- Hajduk.

U četvrtak rok za očitovanje

U četvrtak do podneva bio je rok u kojem su se o spornoj snimci trebali očitovati Ivan Bebek i šef sudačke komisije Bruno Marić koji su to kako doznajemo i učinili. Disciplinska komisija HNS-a sada treba donijeti odluku.

gol expired Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka divider

U kompromitirajućoj je snimci, prvo muški glas objašnjavao zašto nije dosudio kazneni udarac za Hajduk protiv Lokomotive pa vrijeđao navijače Hajduka, a zatim i novinara i urednika Dalmatinskog portala Blaža Duplančića.Zgroženi snimkom su i u Hrvatskom novinarskom društvu te od HNS-a traže oštru sankciju za Bebeka.

Prijeti mu gubitak licencija i višemjesečna suspenzija

HND od Hrvatskog nogometnog saveza zahtijeva hitnu istragu i drastično sankcioniranje ovakvog ponašanja. HNS kao tijelo s javnim ovlastima dužno je pobrinuti se da se osobe s ovakvim stavovima udalje iz nogometa kao sporta od prvorazrednog javnog interesa - i to ne samo sa samih sportskih terena, nego i iz upravljačkih struktura.

gol expired Disciplinski sudac presudio: Hajduk kažnjen zbog pirotehnike i skandiranja 'ubij Bebeka' divider

Iz Hajduka na cijelu priču nemaju komentara. Splitski je klub još jučer prema HNS-u poslao zahtjev za očitovanjem. Komentara ni danas nema Ivan Bebek koji večeras u Varšavi sudi susret Europske lige između Legije i Leicestera. Za priču o ovoj temi danas nisu bili ni u nogometnom savezu, no dokaže li se da je glas na snimci doista Bebekov, to bi moglo značiti i višemjesečnu suspenziju pa i gubitak Uefine i Fifine licencije.

Kodeks ponašanja HNS-a osuđuje takvo ponašanje

Jer, Bebek je sudac na međunarodnoj listi. Prema Kodeksu ponašanja koji je HNS donio, službene osobe ne smiju uvrijediti dignitet osobe ili grupe osoba putem prezrivih, diskriminacijskih ili klevetničkih riječi ili djela, u odnosu na nacionalnu, rasnu, kulturnu, vjersku, političku, spolnu ili bilo koju drugu pripadnost.

gol expired Objavljeni suci za iduće kolo HNL-a, nema Bebeka i Zebeca: Jesu li kažnjeni za drastične greške? divider

Osim toga, od predstavnika HNS-a očekuje se da se izvan stadiona ponašaju na način koji pomaže nogometu u dobivanju povećanog poštovanja. Ukratko ovakav ispad nedopustiv je za suce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider