Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priopćenje za javnost

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka

HNS je izadao priopćenje za javnost nakon što je procurila audiosnimka na kojoj sudac Ivan Bebek objašnjava zbog čega nije dosudio jedanaesterac za Hajduk protiv Lokomotive u 10. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez izdao je sljedeće priopćenje za javnost povodom medijskih objava o sucu Ivanu Bebeku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Nakon objavljene audiosnimke suca Ivana Bebeka, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, odmah je zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, kao i hitno očitovanje o ovoj snimci od strane Ivana Bebeka te predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića.

Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavijestiti javnost o ishodu disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka“, stoji u priopćenju.

Prenosimo i transkript cijelog snimka.

Naglašavamo da autentičnost snimke još nije potvrđena od strane Bebeka. Još se čeka njegov odgovor. 

"To ti je klasika. Prvo taj Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog.

Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do suparnika kao i suparnik do njega. To meni nije kazneni udarac i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj.

A ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno.

Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac. Naravno, oni nemaju muda to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće. Tko god je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz kuhinje dole. Nemam se snage više ni živcirati, da ti budem iskren", stoji u snimci koja kola društvenim mrežama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider