Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri kluba teško oštećena

Objavljeni suci za iduće kolo HNL-a, nema Bebeka i Zebeca: Jesu li kažnjeni za drastične greške?

Izuzev derbija začelja Hrvatski dragovoljac - Istra 1961, nema utakmice na kojoj se nije dogodila barem jedna kardinalna pogreška.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

HNL kolo koje je iza nas obilovalo je katastrofalnim odlukama sudaca. Izuzev derbija začelja Hrvatski dragovoljac - Istra 1961, nema utakmice na kojoj se nije dogodila barem jedna kardinalna pogreška. Krenimo redom...

U prvoj utakmici 10. kola u Koprivnici nije dosuđen jedanaesterac za Slaven Belupo protiv Dinama u završnici prvog poluvremena, u trenucima kad je na semaforu stajalo 0:1. Josip Mišić je u kaznenom prostoru gostiju sapleo Matea Kocijana, a glavni sudac utakmice Dario Kulušić iz Šibenika ostao je nijem. Nije se oglasila niti VAR soba, a dvoboj je završio pobjedom gostiju, konačan rezultat bio je 1:4.

Osijek trebao ostati s igračem manje u 30. minuti

Ulogu favorita u subotu je opravdao i Osijek protiv Šibenika na Šubićevcu, ali također uz sudački poguranac. Naime, nedugo nakon što su Osječani poveli spektakularnim pogotkom Ivana Fiolića, sudac Ante Čuljak iz Zagreba propustio je pokazati drugi žuti karton Mihretu Topčagiću. Bio je to preoštar start, nedvojbeno vrijedan drugog žutog, ali Čuljak se smilovao napadaču Osijeka.

Gorica i Rijeka ponudile su pravu golijadu na stadionu u Velikoj Gorici, a domaćini su žestoko negodovali poslije dvoboja zbog nedosuđenog jedanaesterca u 94. minuti.

Nedosuđeni penali za Slaven Belupo, Goricu i Hajduk

Sudac Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina dobio je signal iz VAR sobe, gdje je bio Fran Jović iz Zagreba, da ode sam pogledati situaciju u kojoj je Hrvoje Smolčić nogom raspalio po nozi Matije Dvornekovića. Zebec je prihvatio sugestiju, otišao na centar terena i zaključio kako - neće svirati jedanaesterac. Gruba greška koja je Gorici odnijela mogućnost da puca penal kako bi ostala neporažena.

I na koncu, poljudski sraz Hajduka i Lokomotive. Deveta minuta utakmice, rezultat je 0:0, Marko Livaja trči u šesnaesterac gostiju gdje dotrčava Justin de Haas, udara ga po nozi i sapliće. Livaja je poludio jer je sudac Ivan Bebek iz Rijeke, koji je bio na mjestu događaja, donio odluku da niječ o jedanaestercu. Dogodilo se to da Bebek nije išao gledati tu situaciju na centru, a još je Livaji dao žuti karton zbog prigovora, što je sve obrnuto od onoga kako je zapravo trebalo biti - penal za Hajduk, Livaja bez žutog.

U svjetlu ovih kolosalnih grešaka bilo je zanimljivo vidjeti sudačke postave za iduće, 11. kolo Prve HNL, koje se igra od 1. do 3. listopada. Ivan Bebek i Mario Zebec nisu delegirani ni za suce na travnjaku ni za uloge VAR sudaca, dok će Ante Čuljak i Dario Kulušić, svaki na po dvije utakmice, biti glavni u VAR sobi.

11. kolo:

Šibenik – Gorica (glavni sudac Tihomir Pejin, VAR: Zdenko Lovrić)
Lokomotiva – Slaven Belupo (Duje Strukan, VAR: Dario Kulušić)
Istra 1961 – Rijeka (Fran Jović, VAR: Ante Čuljak)
Dinamo – Hrvatski dragovoljac (Andrej Burilo, VAR: Dario Kulušić)
Osijek – Hajduk (Igor Pajač, VAR: Ante Čuljak)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider