Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučili su, ali nisu odlučili

Nevjerojatna izjava izvršnog direktora HNS-a za Novu TV: Smije li reći da je Hajduk prvak?

Oko nastavka HNL-a s izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem razgovarao je reporter Nove TV Marko Šepat.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19, priopćio je u srijedu HNS.

''Mi bi htjeli da se što prije krene s igranjem. Prvi korak koji je potreban da igrači počnu zajedno trenirati da bi mogli odigrati i neku od prijateljskih utakmica prije početka samog natjecanja'', kazao je Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV.

Je li se definitivno odustalo od proširenja HNL-a o čemu se špekuliralo posljednjih dana?

''Ima puno špekulacija i nagađanja, ali sve ovisi o tome hoćemo li nastaviti natjecanje ili nećemo. Ono što mi vjerujemo je da ćemo dobiti dozvolu i da postoje svi preduvjeti da možemo nastaviti samo natjecanje'', objasnio je izvršni direktor HNS-a.

Natjecanje Druge HNL neće se nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom.

''Kao što smo i prije najavljivali, donijeli smo odluku da se zaključi Druga liga i sve lige na niže. Naravno da želimo da bude protočnost, odnosno napredovanje u viši rang, ali ono što je najbitnije da klubovi dobiju licencu i tad se otvara prostor za napredak.

Za juniorsko prvenstvo postoji dosta nejasnoća nakon priopćenja HNS-a, jer u njemu je navedeno da se prekida kao i niže lige. Znači li to da je Hajduk prvak, jer ima dva boda više od Dinama, ali koji ima utakmicu manje.

''Mislim da je to dosta jasno. Mi smo donijeli odluku, prekinuli smo natjecanje i nakon toga idemo korak po korak. Čekamo izvješće povjerenika natjecanja i prema tome ćemo donijeti konačnu odluku o svemu tome'', zaključio je Kustić.

Podsjećamo, u današnjoj odluci Izvršnog odbora HNS-a stoji:

"Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Sudionici pojedinih liga iz natjecateljske godine 2019/20. ostat će jednaki i u sljedećoj natjecateljskoj godini. U slučaju odustajanja pojedinog kluba odluke o popuni liga donijet će Izvršni odbor HNS na prijedlog nadležnih komisija."

Dakle, izrijekom je napisano da se trenutne tablice proglašavaju konačnim. Nema ni ako ni ali. Ali s HNS-om se nikad ne zna. Sve je moguće, pa i to da se donese jedna odluka, a onda da na kraju bude nešto posve drugo.  

Hajduk - Dinamo HNS donio odluku koja je razbjesnila Dinamo: Nema zavjere protiv Hajduka, Modri se žale UEFA-i divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider