Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
morao guglati samog sebe

Nisu ga prepoznali na ulazu u stadion, pa je zabio dva gola Realu: Jedan je prava bomba

Sin legende gradi sjajnu nogometnu karijeru, kudikamo drugačiju od očeve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liliana Thurama pamtimo kao igrača koji je jedina dva gola za reprezentaciju zabio Hrvatskoj u polufinalu SP-a 1998. Općenito, bio je igrač koji je jako malo zabijao - u cijeloj klupskoj karijeri, koja je trajala 17 godina, zabio je svega 10 golova.

Njegov sin Marcus odavno je nadmašio golgeterski učinak svoga oca. Igra u napadu i zvijezda je Borussije Mönchagladbach, a koliko opasan može biti, pokazao je protiv Reala u utakmici u kojoj su Madriđani jedva izvukli bod (2:2).

Oba gola za Borussiju zabio je Thuram. Prvo je ljevicom zakucao bombu pod gredu, a onda je sjajno povukao, odigrao na krilo, ispratio akciju i na kraju pospremio odbijanac.

Golove Thurama pogledajte OVDJE i OVDJE.

Bila je to sjajna reklama za mogućnosti mladog Thurama, 23-godišnjaka koji polako izrasta u novu francusku zvijezdu. Nastavi li ovako, vjerojatno mu se više neće događati situacije poput one na San Siru prije tjedan dana.

gol expired Stiže nova era Barcelone: Legendarni duo preuzima stvar u svoje ruke, Koemanu su dani odbrojeni divider

Tada je prije utakmice s Interom zaboravio osobnu, a redari na ulazu nisu ga prepoznali, pa je identitet dokazao - guglajući samog sebe.

Ove sezone Thuram je na učinku od tri gola i četiri asistencije. Prošle sezone zabio je 14 uz devet asistencija. Snažnom fizičkom konstitucijom podsjeća na oca, ali svoje fizičke mogućnosti ne koristi da bi branio svoj gol, nego da bi prijetio tuđem.

Krasi ga i sjajan dribling za igrača njegove visine (192 centimetra). Protiv Reala je pokazao široj nogometnoj javnosti koliko može biti neugodan...

 

Spektakularni vatromet u Splitu za 70. rođendan Torcide

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider