Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije birao riječi

Afera na klupi Reala, rekorder želi Modrićev status i ljutito grmi: "Poslužio sam im kao j****i primjer"

Marcela su uhvatile kamere u razgovoru s Lucasom Vazquezom na klupi Real Madrida…

Vinicius, Marcelo, Luka Modrić i Karim Benzema (Foto: Afp)

Sve govori da senator s najdužim stažem u trenutačnoj momčadi Real Madrida broji zadnje dana na Santiago Bernabeuu.

Riječ je o Marcelu Vieiri da Silvi Junioru, poznatijem kao Marcelo.

Brazilcu istječe ugovor 30. lipnja, a Real mu ne namjerava ponuditi produljenje. Marcelo je nedavno napunio 34 godine, a u Real je stigao u siječnju 2007. iz Fluminensa za 6.5 milijuna eura.

Luka Modrić VIDEO Modrić izgubio na kvizu od suigrača: Podbacio oko Reala, ali jednu je temu rasturio divider

Prešao je u Real u eri predsjednika Ramona Calderona i očekivalo se da će biti nasljednik Roberta Carlosa na lijevom beku. Marcelo možda nije dosegao Carlosovu igračku kvalitetu, ali ostvario je veliku karijeru.

Marcelo napušta Real

Godinama je bio bitan kotačić Realove momčadi. Na kraju je postao najtrofejniji igrač Reala u povijesti. Trenutačno ima 24 trofeja, a možda će upisati i 25. ako Real pobijedi Liverpool u finalu Lige prvaka.

Marcelo je puno toga ugradio u grandiozne Realove uspjehe u zadnjih 15 i pol godina. Iako u javnim istupima nije radio dramu, očito je da je ljutit što mu Florentino Perez kao zaslužnom igraču nije htio ponuditi barem još jednu godinu ugovora, kao što će to, primjerice, napraviti s hrvatskim kapetanom Lukom Modrićem, koji je skoro tri godine stariji od Marcela.

Brazilac se prošlog petka neslužbeno oprostio od navijača Reala na Santiagu Bernabeu nakon posljednje ligaške utakmice Reala ove sezone protiv Betisa.

Ušao je u igru u 70. minuti umjesto Ferlanda Mendyja. Dok je sjedio na klupi, Brazilca su često lovile kamere.

Marcelo: "Poslužio sam im kao jebeni primjer"

U jednom trenutku obratio se Lucasu Vazquezu.

“Neće mi produljiti ugovor“, otkrio je Marcelo i ljutito ispalio:

„Poslužio sam im kao jebeni primjer."

Rečenica koja je otvorila aferu i izazvala veliku pažnju u španjolskim medijima. Teško da je to slučajno. Realovi igrači vrlo dobro znaju da svaki njihov pokret budno prate kamere i kasnije se sve analizira na brojnim kanalima na španjolskim televizijama.

Finale Kupa prvaka 1989.: Steaua - Milan VIDEO Najveća utakmica možda i najjačeg Milana ikad: Veliko finale pretvoreno u demonstraciju moći divider

Kada međusobno komuniciraju, igrači Reala redovito stave ruke na usta kako im se ne bi moglo čitati s usana. Marcelo to nije napravio, što sugerira da je htio da to izađe u javnost.

Marcelo je prije nekoliko tjedana priznao da mu je namjera ostati u Madridu još jednu sezonu, a posljednjih dana njegovi agenti su se sastali s čelnicima Reala.

Marcelo želi biti u skupini iznimaka zajedno s Modrićem, Kroosom i Benzemom

“Želim ostati i biti ovdje cijeli život. Nadam se da moja priča s Real Madridom ovdje neće završiti”, kazao je nedavno bivši brazilski reprezentativac.

Želja mu se očito neće ispuniti. Marcelo je vrlo blizu odlaska iz Kraljevskog kluba.

Realova politika dugo je bila čvrsto principijelna što se tiče produljenja ugovora s igračima koji su zagazili u tridesete. U zadnje vrijeme od toga se odstupilo, ali samo na nekim igračima. Marcelu očito smeta što se na njemu oštri klupska politika.

Jasno je da smatra kako zaslužuje biti u skupini iznimaka i imati status poput Modrića, Tonija Kroosa i Karima Benzeme. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider