Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularan igrač

Real Madrid s 200 milijuna eura želi isprati sramotu: Našli su zamjenu za Mbappea

Real Madrid se okreće drugim rješenjima nakon što je Kylian Mbappe potpisao novi ugovor s PSG-om.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijetko kada se Real Madrid u novije vrijeme tako izblamirao kao što je to bio slučaj glede dovođenja Kyliana Mbappea.

Opsežna operacija krenula je prije više od godinu, ma i dulje od tog perioda predsjednik Florentino Perez je pikirao francuskog reprezentativca kao glavnog protagoniste nove zvjezdane generacije Kraljevskog kluba.

Fenomenalni Francuz imao je važeći ugovor s PSG-om do 30. lipnja 2022. i Real je imao plan dovesti ga na Santiago Bernabeu bez odštete. Jasno, dali bi mu adekvatan ugovor, kakav zaslužuje ponajbolji nogometaš današnjice, ali nakon što ih je mjesecima vukao za nos (kako se ispostavilo) Mbappe je izabrao ostanak u Parizu.

Dobio je golemi iznos, spominju se stotine milijuna eura koliko će inkasirati ukoliko odradi do kraja svježe potpisani trogodišnji ugovor.

Real Madrid pripremio 200 milijuna eura za ljetni prijelazni rok

Nakon takvog raspleta, malo je reći da su očaj i nevjerica zavladali u Realu. Ne događa se njima baš često da ih odbijaju igrači za koje su zainteresirani (posljednji takav primjer kojeg se sjećamo je Francesco Totti koji je odbio napustiti Romu početkom 2000-ih, u prvom Perezovom predsjedničkom mandatu). Otkako je Mbappe obznanio da neće u Real odnosno da ostaje u PSG-u, u španjolskim medijima mogle su se pročitati kojekakve opservacije. Koristile su se svakakve riječi - blamaža, sramota i slično.

Kako danas piše Marca, premda šokirani, u Kraljevskom klubu ne žele gubiti vrijeme na ono na što više ne mogu utjecati i okreću se ljetnom prijelaznom roku.

Ovaj madridski dnevnik koji s pregršt pažnje prati Real javlja da je Rafael Leao označen kao zamjena za Mbappea. Odličnog portugalskog ofenzivca, koji je ove sezone ugradio 11 golova i 10 asistencija u Milanov Scudetto, Real vidi kao pravu alternativu za Mbappea.

Rafael Leao - planirana zamjena za Mbappea

Leao ima 22 godine, Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura, a ugovor s Rossonerima mu traje do 30. lipnja 2024. Ono što je gotovo sigurno je da Milan neće pustiti Leaa za spomenutih 50 milijuna, tražit će puno više. Teško je reći koliko više, ali sigurno će to biti viša cifra.

U svom tekstu Marca navodi da Real ima na raspolaganju 200 milijuna eura za ljetna pojačanja, podsjećajući da je njemački reprezentativni defenzivac Antonio Rüdiger već potpisao ugovor (on dolazi bez odštete, nakon što mu istekne ugovor s Chelseajem).

Od imena kojima se špekulira, izdvajamo izvrsnog urugvajskog centarfora iz Benfice, Darwina Nuneza. On će na ljeto sigurno otići u neki jači klub, a Real će ga pokušati ugrabiti.

Isto se može reći i kad je u pitanju Aurelien Tchouameni, veznjak Monaca. Ovaj 22-godišnji Francuz broji svoje zadnje dane u Kneževini, došlo je vrijeme za višu stepenicu u njegovoj karijeri.

U svakom slučaju, ljeto u Madridu će biti jako vruće, kako meteorološki tako i zbog mega-neuspjeha Reala u poslu oko Kyliana Mbappea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider