Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iskupljenje na Olimpicu

U prvoj utakmici tragičari, u drugoj heroji povijesnog podviga: "Ovo mi je najljepši dan u karijeri!"

Zabili su autogolove u prvom susretu, ali u uzvratu su se iskupili i kreirali veliku senzaciju.

Slavlje Manolasa i suigrača (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Roma je kreirala prvoklasnu senzaciju izbacivši pred svojim navijačima Barcelonu. Katalonci su iz prve utakmice donijeli veliku prednost 4:1, ali to nije bilo dovoljno protiv fantastične Rome koja je kreirala veliko iznenađenje pobijedivši 3:0.

Heroj pobjede bio je grčki stoper Kostas Manolas, koji je u 82. minuti pogodio glavom i bacio Olimpico u delirij. Zanimljivo, on i strijelac drugog pogotka Daniele De Rossi zabili su autogolove u prvoj utakmici, a u drugoj su se na najbolji mogući način iskupili.

''Ne zanima me jesam li se upisao u povijest. Stalo mi je samo do Rome koja je izborila polufinale Lige prvaka protiv najbolje momčadi svijeta, Barcelone", rekao je nakon utakmice Manolas talijanskom Mediasetu.

"Vjerovali smo u prolaz, izgubili smo 4:1 i nisu nam sudili dva jedanaesterca, ali vidjeli smo da možemo igrati. Znali smo da možemo ovo učiniti, pokazali smo svoju snagu."

"Nanizali smo tri loša rezultata, bili smo pod velikim stresom, ali dali smo sve od sebe i pokazali da pred ovim navijačima možemo pobijediti bilo koga. Trebamo ove navijače da nas poguraju, ako uvijek dođu u ovim brojevima, Roma može postati jedna od najboljih talijanskih momčadi."

Manolas smatra da Roma ima što reći i u polufinalu.

"Imali smo težak ždrijeb od samog početka, svima smo stvarali probleme i želimo tako nastaviti i u polufinalu", zaključio je.

Na sličnom je tragu nakon utakmice bio i De Rossi.

"Znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo. Prva utakmica pokazala nam je da Barcelona ima veliku kvalitetu, ali ne kao prije nekoliko godina. Zabili smo dva autogola, bilo je i spornih situacija, znali smo da 4:1 nije realna razlika.''

"Ovo je definitvno jedan od najljepših dana karijere. Bio sam dirnut kad sam vidio navijače prije utakmice, rekao sam suigračima: 'Ako oni vjeruju, moramo i mi.''', dodao je kapetan Rome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider