Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacionalna zamjena

ManUtd spreman aktivirati ogromnu klauzulu i srušiti svjetski rekord za vratara

Manchester United ozbiljno razmišlja o Janu Oblaku kao zamjeni za španjolskog vratara Davida De Geu.

Jan Oblak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United ''ozbiljno razmatra'' da aktivira klauzulu za vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

26-godišnji slovenski vratar, koji se pridružio Atleticu iz Benfice 2014. godine, ima klauzulu koja se povećala sa 100 milijuna eura na 120 milijuna eura i United će morati platiti veliki iznos za njegove usluge. No radi se o vrataru koji je od dolaska u Atletico imao samo dva cleen-sheeta (88) manje od broja primljenih golova (90).

Prema ESPN-u, ManUtd vjeruje da je njegova odštetna klauzula ''izvrsna vrijednost'' za nekoga koga se smatra ponajboljim vratarom svijeta. I unatoč tome što je izrazio želju da ostane na stadionu Wanda Metropolitano, volio bi vidjeti da Atletico potpiše nekoliko vrhunskih igrača kako bi održao korak s Barcelonom i Realom.

Alexis Sanchez (Foto: AFP) Nije ni sjena igrača kakav je bio, ali nudi mu se put za bijeg: ''Spremni su okončati katastrofu u Unitedu'' divider

A interes Crvenih vragova za Oblaka mogao bi otvoriti vrata Davidu De Gei da napusti Old Trafford. Naime, on ulazi u zadnju godinu ugovora i tek treba potpisati novi, ali postoji ogroman interes za njega.

Unatoč tome što je u četiri od posljednjih pet sezona proglašen najboljim igračem ManUtd-a, 28-godišnjak ove sezone nije na tom nivou. Imao je i nekoliko kritičnih pogrešaka te se sve više piše o njegovom potencijalnom odlasku.

Međutim, United bi mogao ostati izvan top četiri u Premierligi, što predstavlja ozbiljnu prepreku u angažiranju Oblaka, jer navodno je slovenski vratar otvoren za transfer samo u slučaju zajamčene Lige prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider