Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RUTINSKA POBJEDA

Manchester United pregazio Leicester i nastavio lov na vodeći dvojac

S dva pogotka Marcusa Rashforda te jednim Jadona Sancheza, Manchester United je vrlo lako odradio domaći susret protiv Leicester Cityja.

Marcus Rashford (Foto: Afp)

Vrlo sigurnu i uvjerljivu pobjedu ostvario je Manchester United u 24. kolu Premier lige, na domaćem terenu protiv Leicester Cityja.

Slavili su rezultatom 3:0, nakon što su se uspjeli othrvati nekim početnim opasnim napadima gostiju.

De Gea briljirao pa prepustio štafetu Rashfordu

Prve dvije velike prilike na utakmici pripali su Leicesteru, ali David De Gea potvrdio je kako je u sjajnoj formi. Prvo je u osmoj minuti obranio čistu 1 na 1 priliku Ashleya Barnesa, da bi u 20. sjajno na crti reagirao nakon udarca Kelechija Iheanacha.

Nažalost po goste, to je bilo sve što su napravili na utakmici. U 25. minuti ukazao se tko drugi nego senzacionalni Marcus Rashford. Sve je krenulo s pogreškom Wouta Faesa, nakon čega je do lopte došao Bruno Fernandes, poslavši ju prema svom suigraču, koji je sigurno savladao Warda.

Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor, da bi u 56. minuti Rashford pogodio još jednom. Ovim putem je sjajno utrčao na pas Freda te opet lako pogodio pored Warda. Bilo je prvobitno označeno zaleđe, no VAR tehnologija otkrila je kako je ipak sve regularno. 

Pet minuta kasnije sve je bilo riješeno nakon jedne sjajne akcije koju je završio Jadon Sancho, nakon ubačaja Fernandesa, kojem je to bila druga asistencija na susretu.

Prijetio je do kraja United još nekoliko puta, no saldo pogodaka na ovoj utakmici ostao im je na tri.

U sjajnoj formi tako dočekuju idući vikend, kad će igrati finalni susret EFL kupa protiv Newcastle Uniteda.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider