Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
momčad za dva fronta!

United izgleda zastrašujuće: Crveni vragovi prvi su favoriti za naslov?

Jose Mourinho dobio je sve igrače koje je tražio u ljetnom prijelaznom roku i sada je spreman pokazati koliko je dobar trener i koliko je jak njegov Manchester United.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon svih ovoljetnih bombastičnih transfera, rušenja rekorda i dovođenja velikog broja igrača, svi najviše pričaju o PSG-u, Real Madridu, Manchester Cityju i Barceloni. Manchester United proveo je posljednje dane prijelaznog roka u miru i tišinu, a mnogi se šale da je Jose Mourinho uz vino i cigaru pratio kako njegovi najveći rivali doživljavaju poraze na nogometnom tržištu.

Thomas Lemar je odbio Arsenal, Alex-Oxlade Chamberlain je odbio Chelsea, pa potpisao za Liverpool, Alexis Sanchez nije realizirao svoj transfer u Manchester City... Svu tu strku oko dovođenja igrača Mourinho je napravio nedugo nakon otvaranja prijelaznog roka.

Četiri ključna transfera

Dovedeni su stoper Victor Lindelof, napada Romelu Lukaku, veznjak Nemanja Matić, dok se u klub nakon isteka ugovora vratio Zlatan Ibrahimović.

Mourinho je tako na svakoj poziciji doveo po jednog igrača kojeg je silno želio. Igrača koji mu je u prošloj sezoni jako nedostajao kako bi njegova momčad ostvarivala bolje rezultate. S Matićem je dobio čvrstinu i stabilnost u sredini terena, s Lukakuom je dobio ubojitost u napadu, a s Lindelofom daleko veću sigurnost u obrani.

Iako i dalje ima nekoliko ozlijeđenih igrača na duži period vremena, Mourinho je trenutno u situaciji da na svakoj poziciji u momčadi ima po dvojicu kvalitetnih igrača. Kada se svi oporave i ako portugalski stručanjak zaista realizira još nekoliko transfera u siječnju kako se govori da bude, United bi mogao izgledati zastrašujuće.

Po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji

Krenimo po redu. Na vratima Mourinho može birati između dvojice reprezentativaca koji su prvi izbor u Španjolskoj i Argentini - De Gea i Romero.

U obrani može računati na Chrisa Smallinga, Phila Jonesa, Marcosa Roja, Erica Baillyja i victora Lindelofa.

Na bekovskim pozicijama ima Daleyja Blinda, Lukea Shawa i Ashleyja Younga na lijevoj strani, te Antonia Valenciju, Mattea Darmiana i Axela Tuanzebea na desnoj.

U sredini terena može računati na Nemanju Matića, Michaela Carricka, Andera Herreru, Paula Pogbu i Marouanea Fellainia.

Na krilima operiraju Anthony Martial, Marcus Rashford (lijevo), Juan Mata, Jesse Lingard i Henrih Mhitarjan (desno), dok za sami vrh napada kandidiraju Romelu Lukaku i Zlatan Ibrahimović.

No Mourinho ne misli na tome stati. Spominju se imena poput Antoinea Griezmanna, Garetha Balea, Riyada Mahreza, Williana, Ivana Perišića... Da dovede samo jednog od spomenutih igrača, United bi bio za 10-ak posto snažniji nego što je sada.

Savršeno otvaranje nove sezone, no pravi ispiti tek slijede

Već sada portugalski stručnjak na svakoj poziciji može birati između dvojice kvalitetnih igrača! To mu daje za pravo da se bori na dva, pa čak i tri fronta. Naglasak će naravno biti na Premierligi, a tek onda na Ligi prvaka i domaćim kupovima.

Manchester United otvorio je službeni dio nove sezone porazom 2:1 u UEFA-inom Superkupu od Real Madrida. Crveni vragovi bili su nadigrani u svakom pogledu i nisu djelovali da će u Premierligu krenuti na način na koji su krenuli.

U uvodna tri kola ostvarili su isto toliko pobjeda uz savršenu 10:0 gol-razliku. U 1. je kolu na Old Traffordu stradao West Ham, zatim je United slavio kod Swanseaja s identičnih 4:0, da bi potom na svom travnjaku svladao i Leicester City s 2:0.

Sa svakom utakmicom United izgleda sve bolje i bolje, a koliko je zapravo dobar vidjet ćemo ove subote kada gostuje kod uvijek neugodnog Stoke Cityja. Zanimljivo, Manchester United nije slavio kod Stokea u Premierligi pune četiri i pol godine! S ovakvom momčadi Mourinho nema druge nego jurnuti po prekid neugodnog niza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider