Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nervoza u manchesteru

Guardioli propada veliki ljetni šoping? Cityju prijeti kazna zbog spornog transfera

Pep Guardiola već slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu, ali svi planovi mogli bi mu pasti u vodu.

Galerija Pep Guardiola (Foto: AFP) Slavlje Cityja (Foto: AFP) Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) Pep Guardiola (Foto: AFP)

Manchester City dominantno je osvojio englesku Premierligu. Šokantnom pobjedom najgore momčad lige West Bromwich Albiona protiv Manchester Uniteda Građani su osigurali naslov, ali u Ligi prvaka ostali su kratki u četvrtfinalu protiv Liverpoola.

Kako bi momčad u sljedećoj sezoni podigao na još višu razinu, Pep Guardiola planira dovesti nekoliko pojačanja u ljetnom prijelaznom roku. Guardiola je već počeo slagati igračku križaljku za sljedeću sezonu, ali njegove bi planove mogla zaustaviti kazna koja prijeti Cityju.

Sporan je transfer 17-godišnjeg Argentinca Benjamina Garrea, zbog kojeg bi klub mogao zaraditi zabranu transfera u nadolazećem prijelaznom roku. Garre je stigao još kao 16-godišnjak iz Velez Sarsfielda, ali njegov bivši klub tvrdi da je City prekršio pravila.

Krovna nogometna organizacija FIFA brani međunarodne transfere maloljetnih igrača. City se poziva na Garreovu talijansku putovnicu; Europska unija računa se kao jedna država, zbog čega je, po njima, transfer dopušten nakon igračeva 16. rođendana.

Iz Veleza su Cityjev čin nazvali ''nemoralnim'', a zadovoljštinu su potražili na sudu. Njihova prva žalba je odbijena, a sada se čeka presuda Međunarodnog sportskog suda (CAS) u Lausanni. Prema izvorima engleskih medija, presuda bi trebala biti objavljena ovog ili sljedećeg tjedna. Britanski Telegraph piše da će City vjerojatno biti oslobođen optužbi.

City će u slučaju negativne presude imati pravo žalbe kojom bi odgodio kaznu i omogućio ljetnu kupovinu. Podsjetimo, u posljednjih nekoliko godina slične zabrane zaradili su Real, Barcelona i Atletico Madrid.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider