Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još uvijek nisu spremni

Potrošio više od 500 milijuna, ali nije mu dosta: Guardiola tražio još novca za pojačanja

Premda je po dolasku u Manchester City potrošio više od 500 milijuna eura na kupovinu igrača, Pepe Guardiola je od vodstva Građana tražio još novca za pojačanja.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Danas najbolji igrači koštaju puno novaca", poručio je španjolski stručnjak koji je počeo slagati igračku križaljku za iduću sezonu.

"Trebamo novac za kupnju i igranje na visokoj razini cijele sezone", dodao je.

City će ovu sezonu zaključiti s osvojenim naslovom engleskog prvaka i osvojenim Liga kupom, no Guardiola zna da će iduće sezone biti pritisak na boljem rezultatu u Europi. Ove sezone Građani su zapeli u četvrtfinalu Lige prvaka od Liverpoola, dok su lani ispali u osmini finala od Monaca.

"Još uvijek nismo spremni za europsku krunu, ali smo napravili iskorak u smislu sposobnosti igranja utakmica na visokom novu. Ali mislim da smo grupu prošli na fantastičan način", dodao je Guardiola.

Otkako je u lipnju 2016. preuzeo City, Guardiola je na 12 pojačanja potrošio više od 500 milijuna eura. Najviše je platio Aymerica Laportea koji je u siječnju ove godine stigao iz Athletic Bilbaoa za 65 milijuna eura. Za braniča Evertona Johna Stonesa platio je 52 milijuna eura, Tottenham je za Kylea Walkera dobio 50 milijuna eura, dok je Monaco za Bernarda Silvu i Benjamina Mendyja utržio čak 110 milijuna eura.

"Možda smo u posljednje dvije sezone potrošili više, ali u posljednjih pet ili deset godina puno drugih momčadi je trošio još više", kazao je Guardiola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider