Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jednom su se izvukli

Dani odluke za Manchester City: Prijeti im izbacivanje iz Lige prvaka!

Istraga poslovanja engleskog prvaka bliži se kraju, a posljedice bi mogle biti teške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City mogao bi biti izbačen iz Lige prvaka. Višemjesečna istraga o njihovu poslovanju bliži se kraju, a slučaj bi već ovaj tjedan mogao krenuti u daljnji postupak, piše ugledni New York Times.

UEFA i engleska Premier League su na temelju objavljenih podataka njemačkog tjednika Der Spiegel i ''zviždačke'' platforme Football Leaks pokrenuli istragu o financijskim nepravilnostima i kršenjima financijskog fair-playa od strane Manchester Cityja

City je navodno zaobišao UEFa-ina pravila prema kojima klub može potrošiti samo onoliko novca koliko je dobio preko sponzorskih ugovora, prikrivajući novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i prezentirajući ga kao novac od sponzora, slično kao i PSG.

Istražitelji su se sastali prije dva tjedna u Nyonu kako bi donijeli zaključak o istrazi. Očekuje se da će tražiti izbacivanje Manchester Cityja iz Lige prvaka na barem jednu sezonu.

Nije poznato bi li suspenzija počela već sljedeće sezone ili od jeseni 2020. godine.

Iz kluba demantiraju nedopuštene radnje, a još početkom godine najavili su agresivnu pravnu borbu.

Engleski klub s vlasnicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nagodbom s Uefom izbjegao je sličnu kaznu 2014. zbog kršenja financijskog fair-playa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider