Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
leeds jedini zna kako

Manchester City u posljednjih 50 godina izgubio samo jednom na današnji datum

Manchester City u posljednjih je 50 godina klupske povijesti pet puta igrao službene utakmica na današnji datum i slavio u njih tri.

Manchester City slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvak Engleske Manchester City večeras od 21 sat na svom Etihadu dočekuje zagrebački Dinamo, u sklopu 2. kola skupine C Lige prvaka. Prema mišljenju stručnjaka i kladionica, City je ogroman favorit, a šanse Dinama da ostvari pozitivan rezultat svedene su na minimum.

No, kako je trener Dinama Nenad Bjelica rekao uoči puta u Manchester, "U nogometu novac ne pobjeđuje utakmice jer da je tako, onda bi neki klubovi svake godine osvajali Ligu prvaka".

Europsko rukometno prvenstvo 2020. (Foto: Twitter) 100 dana do Europskog rukometnog prvenstva: Ovo su najnovije vijesti divider

Malo što ide u prilog Dinamu uoči ovog dvoboja, a jedna od tih stvari koja mu ne ide u prilog jest uspješnost igrača Manchester Cityja u utakmicama koje igraju na današnji dan.

U posljednjih 50 godina klupske povijesti pet puta su igrali prvog dana listopada te su upisali tri pobjede, remi i poraz.

Prvu utakmicu igrali su 1969. godine i slavili su protiv Athletic Bilbaa u utakmici Kupa pobjednika kupova s 3:0. Osam godina kasnije City je remizirao protiv Evertona (1:1) u domaćem prvenstvu, a nakon toga 17 je godina čekao na iduću službenu utakmicu na današnji datum.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo najavio skorašnji odlazak: "Počeo sam se zamišljati izvan nogometa" divider

Leeds je 1994. godine slavio pred svojim navijačima protiv Cityja rezultatom 2:0 i to je jedini poraz Cityja u klupskoj povijest na današnji datum. Prije 17 godina City je izbacio Crewe iz engleskog Liga kupa (3:2), a u posljednjoj utakmici na današnji datum stradao je Blackburg s čak 4:0. Bilo je to 2011. godine.

Utakmica Manchester Cityja i Dinama na Etihadu započinje u 21 sat, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na našem portalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider