Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Želite podržati Kauboje? Požurite!

100 dana do Europskog rukometnog prvenstva: Ovo su najnovije vijesti

Na Europskom prvenstvu rukometaša prvi put će sudjelovati 24 reprezentacije.

Europsko rukometno prvenstvo 2020. (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Od 9. do 26. siječnja 2020. igrat će se Europsko rukometno prvenstvo, prvi put s 24 reprezentacije i po prvi put u tri države (Austrija, Norveška, Švedska).

Hrvatska rukometna reprezentacija već je saznala svoje suparnike, igrat će Kauboji u skupini A u Grazu protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije. Osim toga, može se reći da je Hrvatska smještena u lakši dio ždrijeba jer sve do polufinala se neće moći susresti s Francuskom, Norveškom, Danskom i Švedskom.

Poznat službeni slogan

To su sve stvari koje su od ranije poznate, a ovog utorka 1. listopada, na dan kad je preostalo točno 100 dana do početka rukometnog Eura, Europska rukometna federacija (EHF) objavila je i najnovije aktualnosti koje se tiču nadolazeće rukometne smotre.

"Sanjati, pobijediti, zapamtiti", službeni je slogan natjecanja.

Ulaznice za neke dane već su rasprodane, ali dobra je vijest da ih za Graz i utakmice Kauboja još uvijek ima (možete ih nabaviti OVDJE).

Danci poludjeli za ulaznicama

U Stockholmu, gdje će se igrati polufinale i finale, već je rasprodano 80 posto ulaznica za tu završnicu.

Posebna je priča Malmö, u kojem će aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak Danska igrati i u skupini E, a zatim i, što se očekuje, u skupini II u drugom krugu, a zahvaljujući blizini tog grada, koji je samo 20-ak minuta vožnje mostom udaljen od danske prijestolnice Kopenhagena, danski navijači već su kupili dvije trećine karata za taj drugi krug, premda i ne znaju na koje će dane njihova reprezentacija igrati.

Austrijanci pak otvoreno poručuju kako očekuju veliku zaradu. Računaju na dolazak velikog broja stranih navijača, prije svega hrvatskih u Graz i čeških u Beč, ali i na to da bi se njihova reprezentacija možda mogla probiti u drugi krug, u skupinu I koja će se igrati u Beču.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider