Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sveengleski obračun

Ždrijeb u četvrtfinalu kroji sezonu: "Real je sada prvi favorit Lige prvaka"

Nakon što je izbacio PSG u osmini finala, Real Madrid opet se prometnuo u jednog od glavnih favorita Lige prvaka usprkos lošoj formi u prvom dijelu sezone.

Igrači Reala slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Iako su još prije nekoliko tjedana mnogi sumnjali da Real može proći PSG, on je to glatko napravio i sada je prvi favorit Lige prvaka. Nisam iznenađen“, ističe Fernando Morientes, napadač Reala iz „galaktičke ere“ s kraja 90-ih i početka 2000-ih.

„Realova forma može samo rasti kako sezona odmiče i bit će jako opasan. To što su Madriđani ispali iz utrke za prvaka Španjolske može im biti samo plus u Ligi prvaka. Koncentrirat će se samo na Ligu prvaka, a kroz prvenstvo će lagano podizati formu bez rezultatskog imperativa“, kaže Morientes u razgovoru za španjolske medije.

Nekoliko dana prije prve utakmice osmine finala s PSG-om aktualni prvak Europe nije dobro kotirao na kladionicama, a sada je već drugi favorit iza Manchester Cityja. William Hill plaća okladu „Manchester City prvak Europe“ s koeficijentom 3,75, dok je koeficijent na Real 5,00. Barcelona i Bayern dijele treće mjesto s 5,50, Juventus je peti s 9,00, a Liverpool šesti s 10,00.

City, Real, Juve i Liverpool prošli su u četvrtfinale, dok Barcelonu još očekuje uzvratna utakmica s Chelseajem. Ako Katalonci prođu, vjerojatno će koeficijent pasti. S obzirom na to da je Bayern pobijedio Bešiktaš u prvoj utakmici 5:0, može se reći da je već u četvrtfinalu, tako da se koeficijent vjerojatno neće mijenjati nakon uzvratne utakmice u Istanbulu.

Sreća će igrati dosta veliku ulogu u daljnjem raspletu Lige prvaka. Za daljnje kreiranje koeficijenata mnogo će toga ovisiti o četvrtfinalnom ždrijebu u kojem nema uvjeta i svatko svakoga može izvući. Jasno je da nije isto igrati protiv Šahtara ili Rome ili nekog od glavnih favorita.

Legenda Liverpoola Steven Gerrard, primjerice, želio bi da kuglice spoje mančesterske klubove.
„To bi bio jako uzbudljiv meč“, kazao je Gerrard za britanske medije i razvukao osmijeh od uha do uha.

Liverpoolov Brazilac Roberto Firmino poručuje: Dajte nam Engleze!
„Liverpool se nikoga ne boji, ali volio bih da izvučemo Engleze. Posljednjih godina pokazali smo da može pobijediti bilo koji engleski klub. Imamo dobru statistiku.“

Lako je moguće da Englezi u četvrtfinalu imaju tri, pa možda čak i četiri kluba. Ako Manchester United prođe Sevillu, a pogotovo ako i Chelsea prođe Barcelonu, šanse za sveengleski obračun u četvrtfinalu bit će prilično velike.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider