Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
netko mora otići...

Pobuna u Parizu: Draxler napao trenera, uvrijeđena zvijezda i katarski emir otišli prije kraja utakmice

Novi poraz od Reala očekivano nije dobro sjeo ljudima iz Paris St-Germaina.

Galerija Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) Layvin Kurzawa (Foto: AFP) Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani na utakmici protiv Reala (desno) (Foto: AFP) +1 Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP)

Kada su kuglice u Nyonu na ždrijebu spojile PSG i Real, svi su pričali o daleko najjačem paru osmine finala Lige prvaka. Kako je vrijeme odmicalo, većina je bila sklonija prognozama po kojima bi se Real nakon dvije godine vladavine već u ožujku mogao oprostiti od europskog trona.

No Kraljevi su zadržali svoje prijestolje, barem do sljedećeg mjeseca. A Prinčevi iz Pariza morat će opet čekati. Razočaranje je veliko poput najpoznatijeg svjetskog tornja koji ponosno stoji u grbu PSG-a.

Šest godina od katarskog preuzimanja na Parku prinčeva još uvijek nema trofeja pobjednika Lige prvaka. Zna se što je najveća želja šeika, ali još uvijek je prerano. Još uvijek su, prvenstveno Real i Barcelona, preveliki zalogaj.

''Ne osvaja se Liga prvaka preko noći'', kaže predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi koji priznaje kako je razočaranje ogromno.

Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani (desno) (Foto: AFP) Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani na utakmici protiv Reala (desno) (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U tome u prilog ide i informacija koju prenose neki mediji. Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani je navodno utakmicu prestao uživo gledati kada je Marco Verratti dobio crveni karton. Al-Khelaifi će čuti svoje, a ako i ne čuje, ovaj je odlazak iz lože rekao sve. Naravno, ako je informacija točna.

No šeik nije jedini koji je napustio svoju stolicu prije kraja. To je navodno učinio i dojučerašnji prvotimac, lijevi bek i povremeni francuski reprezentativac Layvin Kurzawa. Preko noći je na njegovo mjesto upao Yuri Berchiche. Radio Monte Carlo tvrdi da Kurzawa nije dobio nikakvo objašnjenje za izacivanje iz momčadi te da je bijesan na Unaija Emeryja.

Nije jedini. Osim tisuća i tisuća navijača, šeika i njihovih emisara, na Emeryja je očigledno ljutit i Julian Draxler. Sjajni Nijemac dobio je mrvice u utakmici sezone.

''Ne možete nadoknaditi prednost protiv Reala samo se dodajući. Kada ste 3:1 u zaostatku, morate ih pritisnuti. Ne možete se dodavati i čekati da gol padne s neba. Zaslužili smo ispadanje. Potrošili smo 400 milijuna eura i rekli da će to nešto promijeniti. A na kraju smo ispali'', ispalio je Draxler za jednu njemačku TV postaju te dodao kako nije razumio što se događa kada je Emery Di Mariju izvadio, a uveo njega.

''Bio sam ljut i iznenađen. 1:1 nam nije ništa značilo, trebali smo napadati do kraja.''

Iako je Nasser Al-Khelaifi osvajanje Lige prvaka proglasio pariškom ''dugom cestom'', jasno je kako vozač Emery svoje odvozio. Kredibilitet je izgubio i u loži i u svlačionici, a poslije toga nema povratka.

Unai Emery (Foto: AFP) Unai Emery (Foto: AFP) (Foto: Afp)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider