Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOGU LI BEZ HRVATA?

Manchester City protiv popularne priče s Hrvatima: Zato naljeto dovodi i Kovačića i Gvardiola

Transferi se bliže, a čini se da će Joško Gvardiol i Mateo Kovačić biti u centru pozornosti.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Nogometna sezona završit će se ovaj tjedan najvažnijom utakmicom u europskom klupskom nogometu, finalom Lige prvaka ove subote između Manchester Cityja i Intera.

Hrvatska će već tradicionalno imati svog predstavnika u finalu, a tradicija koja traje već deset godina kaže i da Hrvat sigurno osvaja naslov.

To bi ove godine trebao biti Marcelo Brozović, koji u završnici sezone opet igra u sjajnoj formi za Inter, a to nas posebno veseli i zbog skorašnje završnice Lige nacija, u kojoj 14. lipnja u polufinalu Hrvatska igra protiv Nizozemske.

Brozova forma, a, tko zna, možda i popularna priča o finalima Lige prvaka u kojima moraš imati Hrvata da bi osvojio to natjecanje, brine i Pepa Gvardiolu.

City nije uspio protiv Kovačića

Prije dvije godine nije uspio u finalu protiv Chelseaja Cityju donijeti naslov, a znamo da je Mateo Kovačić kasnije nosio trofej koji toliko sanjaju u plavom dijelu Manchestera.

Upravo se Mateo Kovačić spominje kao novo pojačanje Man Cityja jer su mu u Chelseaju dani odbrojeni, a Gvardiola obožava baš takve veznjake. U prilog tim glasinama ne ide čudesna forma Ilkaya Gundogana, čiji se odlazak već najavljivao, a sada mu City navodno nudi još jednu godinu ugovora.

Hrvatski dvojac za mirniju budućnost

No Kovačić je i dalje u engleskim medijima u svakoj glasini o Cityjevim transferima za ovo ljeto, baš kao i Joško Gvardiol, za kojeg bi engleski prvak trebao iskrcati čak 100 milijuna eura.

Neki čak spominju kako bi Kovačićev dolazak dodatno zainteresirao Gvardiola za transfer na Etihad, poput stranice Footballtransfers.com, čiji izvor tvrdi da je Gvardiol jedna od glavnih meta za još jači City u novoj sezoni.

Ako se ta silna nagađanja engleskih medija obistine, City se neće morati brinuti za naslove u Ligi prvaka. Barem ako je vjerovati tradiciji posljednjih deset godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider