Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vijak koji nedostaje

Guardiola pronašao pojačanje za napad na Ligu prvaka: Man City poslao rekordnu ponudu

Pep Guardiola traži pojačanje u obrani, a izgleda da je bacio oko na stamena stopera Atletico Madrida Josea Gimeneza…

Jose Gimenez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City poslao je službenu ponudu Atleticu za Josea Gimeneza, 25-godišnjeg stopera madridskog velikana.

Prema informacijama madridskog Asa, Građani su bacili na stol Atletičarima 89 milijuna eura plus pet milijuna u bonusima, pa bi cijeli transfer mogao doseći 94 milijuna, što je rekordna svota za centralnog braniča. Harry Maguire je stajao Manchester United 87 milijuna, a Virgil van Dijk Liverpool 84,5 milijuna eura.

gol expired "Slučaj Petković" i zašto je Dalić planuo: Oko HNS-a opet kuha, podzemne igre uzrujale izbornika divider

Iz Atletica šalju signale da ne žele prodati Urugvajca, no budući da ističu kako je odšteta klauzula 120 milijuna eura, čini se da ima prostora za cjenkanje.

Pregovori su u tijeku. Cityjev sportski direktor Txiki Beguiristain već neko vrijeme pregovara CEO-om i suvlasnikom Atletica Miguelom Angelom Gil Marinom te sportskim direktorom Andreom Bertom.

Pep Guardiola u potrazi je za vrhunskim stoperom, a očito mu je za oko zapeo Gimenez. Katalonski stručnjak želi pojačati užu obranu, koja se pokazala najtanjom karikom u nastojanju da konačno nešto opipljivo napravi u Ligi prvaka. Guardiola se nada da bi Urugvajac mogao biti vijak koji nedostaje u njegovu stroju.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Igrač Šibenika: ''Nakon Rakitićevog gola otpala su mi dva prsta, izgubio sam vid i sluh'' divider

Gimenez je početkom prošle sezone imao dosta problema s ozljedama i izgubio je mjesto u udarnom sastavu. Diego Simeone ga je polako vraćao u momčad i naposljetku je Urugvajac bio među boljim igračima Atletica u nastavku sezone.

City i Atletico imaju dobru suradnju. Prošle sezone City je iz Atletica doveo Rodrija za 70 milijuna eura. Ima još dosta vremena za realizaciju transfera, prijelazni rok traje do listopada 5. listopada. Naravno da je važno i kakvo je mišljenje igrača. Ako stameni Urugvajac bude inzistirao na odlasku, Atletico će morati popustiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider