Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će to spektakularan posao

Velika Cityjeva operacija oko Messija je u tijeku: Bit će razmjene igrača, ali...

Na Etihadu su odlučili krenuti po najboljeg nogometaša svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako vrijeme prolazi, tako je sve izvjesnije da će Lionel Messi zbilja napustiti Barcelonu.

Nakon što je i službeno obavijestio klub o svojoj želji za odlaskom, preostaje još utvrditi koliko će budući Messijev poslodavac morati platiti da bi doveo 33-godišnjeg Argentinca. U svom ugovoru s Barcom Messi ima izlaznu klauzulu od čak 700 milijuna eura (što nijedan klub niti želi niti može platiti), ali postojala je i dodatna klauzula prema kojoj Argentinac može napustiti klub bez ikakve odštete ukoliko sam poželi otići u posljednjoj godini ugovora.

City želi Messija, ali ne želi se odreći svojih glavnih violina

Oko tih tumačenja nastala je pravna zavrzlama koju moraju riješiti obaju zainteresiranih strana, a dok se čeka dogovor, iz katalonskih je medija procurilo kako je Barcelona izvjesila cijenu. Riječ je o iznosu većem od 222 milijuna eura, koliko je onomad PSG iskrcao Barci za Neymara. Žele dakle ponovno srušiti svjetski rekord.

gol expired Messi promijenio taktiku i dobio hladan tuš: Čelnici Barcelone šokirali Argentinca divider

Budući da niti taj iznos nitko nije spreman platiti, prvi kandidat za Messijevo dovođenje - Manchester City - poslao je, kako su pisali Englezi, zanimljivu ponudu: 100 milijuna eura plus trojicu igrača (Gabriel Jesus, Bernardo Silva, Eric Garcia).

Bio bi to nesumnjivo odličan posao za Barcelonu jer bi osim 100 milijuna dobili i trojicu odličnih igrača pred kojima su još godine i godine igranja na vrhunskoj razini.

No, s Otoka je stigao demantij. Kako piše Sunday Times, nema šanse da će City u zamjenu uključiti Silvu, Jesusa ili Riyada Mahreza koji se također spominjao u kombinacijama. Jasno, niti svoje najbolje igrače: Kevina De Bruynea i Raheema Sterlinga.

gol expired Usijanje u Barceloni: Messi poslao poruku koja sve govori, Bartomeu iskesio zube divider

Dođe li do ovog transfera, razmjene igrača sigurno će biti, ali u tu priču će biti uključeni Eric Garcia, Angelino i još neki igrači koji u Cityju nisu u prvom planu, a nikako ne oni koji su se pod vodstvom Pepa Guardiole isprofilirali u top klase.

City ostaje prvi favorit, ali pitanje je na koji način će se postići dogovor s Barcom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider