Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sada briljira

Manchester City je zamijenio Chelseajem i postao glavni igrač: “Želio je otići pod svaku cijenu“

Ususret derbiju engleskih bogataša Manchester Cityja i Chelsea, Pep Guardiola posebno se osvrnuo na jednog igrača.

Cole Palmer (Foto: Afp)

 Premier liga polako ulazi u drugu trećinu natjecanja, a najveći derbi 12. kola odigrat će se u Londonu na Stamford Bridgeu između Chelsea i Manchester Cityja. Dok City lovi povijest i četvrtu titulu zaredom, Chelsea se i dalje nalazi u zrakopraznom prostoru s upitnicima iznad glave.

Upravo je Manchester City pomogao Chelseaju da se pojača, svjesno ili ne. Oni su im posljednjeg dana prijelaznog roka prepustili Cola Palmera, mladića koji je cijeli svoj nogometni put prošao u mlađim uzrastima Građana.

Josip Šiminuć i Toni Golem Rudeš nakon dva mjeseca ponovno raskinuo s trenerom prve momčadi divider

“Nakon godinu-dvije rekao mi je da ne želi igrati u Cityju. Rekao sam mu da Mahrez odlazi i da će dobiti priliku, ali on mi je rekao da želi otići. Rekao sam mu da, ako je tako, ide“, izjavio je Guardiola uoči susreta.

Palmer se sjajno snaša u Chelseaju te je u 13 nastupa upisao pet golova i četiri asistencije. Uz Sterlinga, još jednog igrača kojeg se Pep riješio, postao najbolji Chelseajev igrač.

Iako je još rano za suditi, mnogi navijači Bluesa za Palmera tvrde da je ono što Havertz nikada nije uspio postati te će upravo Palmer biti jedan od onih koji će najviše prijetiti obrani Građana.

gol expired Tomislav Stipić izgubio naslov prvaka u zadnjem kolu, trebali su samo zabiti gol divider

Chelsea je u promjenjivoj formi. Iako su zadnju utakmicu slavili protiv gradskog rivala Tottenhama njihova predstava nije nikoga oduševila.

S druge strane City je u nizu od pet pobjeda u svim natjecanjima. Težak period u kojemu su u četiri utakmice upisali tri poraza daleko je iza njih i pobjedom nad Chelseajem se žele odvojiti na vrhu poretka.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider