Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUNE 32 GODINE

Manchester City uspio nešto što se nije dogodilo od Crvene zvezde prije tri desetljeća

Po prvi put otkako prvaka Europe dobivamo kroz Ligu prvaka, na tronu se se našle Puma garniture dresova.

John Stones (Foto: Afp)

Pep Guardiola napokon je napravio ono zbog čega je primarno u plavi dio Manchestera doveden. Okrunio se Ligom prvaka, odnosno trofejem najelitnijeg europskog natjecanja.

Tako je City dobio ono što im je nedostajelo i to potpuno zasluženo. Bili su sjajni kroz cijelu sezonu pa im se to sigurno naplatilo i u finalnoj utakmci, gdje su ipak bili nešto dalje od svojih najboljih izdanja.

Prvi nakon 1991. i Crvene Zvezde

A osim što je City napokon došao do ovog trofeja, slavi se i u njemačkom Herzogenaurachu, barem u onom dijelu gdje se nalazi tvornica branda Puma.

Naime, City je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je osvojila natjecanje u njihovim dresovima te prvi europski prvak od 1991. godine, kad je to uz Pumu napravila Crvena zvezda.

Od osnivanja Lige prvaka, s trofejem su se hvalili nogometaši u dresovima proizvođača Adidas, Lotto, Umbro, Kappa, Nike, Kelme, Reebok i New Balance. Puma je dugo čekala, unatoč tome što je jedna od najvećih, da bi napokon dočekala, u suradnji s Manchester Cityjem.

Dakle, pune 32 godine, još od dresova Crvene zvezde, nismo svima dragu divlju mačku vidjeli uz ovaj trofej. No, moralo se i to promijeniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider