Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PONOS SVOJE OBITELJI

Braća Perković - dinamovac i hajdukovac, reprezentativci Hrvatske u dva različita sporta

Malo je primjera braće koja su u različitim sportovima nastupala za hrvatsku reprezentaciju.

Mauro Perković mladi je nogometni reprezentativac kojeg mnogi u budućnosti vide i među Vatrenima, njegov stariji brat Toni igrao je za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Eurobasketu. Braću Perković u Istri je posjetio Marko Šepat.

Mauro je još krajem siječnja nastupa za Istru, a danas je igrač Dinama. Gdje se snašao jako dobro, što je kaže i očekivao:

"Morao sam očekivati, zato sam i otišao tamo. Cilj mi je bio da igram, zato sam išao tamo, jer znam da ako igram, da ću napredovati. Vjerovao sam u sebe od samog početka i jako mi je drago da sam to ostvario."

Najveća promjena su navijači

U svega nekoliko mjeseci postao je i prvak države s Dinamom. Neka svakodnevnica ipak se promijenila.

"Svakako puno više navijača, svi te prepoznaju na ulici, nakon utakmica, viču tvoje ime, žele tvoj dres. Navijači su glavna stvar, najveća promjena", otkrio je.

Na njegove uspjehe u Dinamu itekako je ponosan brat Toni, iako će priznati da je Hajdukovac:

"Mogu reći da jesam, jer ne možeš ne biti Hajdukovac, a provedeš godine tamo. Svi žive za taj grad, za taj Hajduk, mislim da takve atmosfere nema... Makar on govori da je bolje u Dinamo. Ali ja to ne vjerujem.

Toni je Hajdukovac, a najviše je ponosan na Eurobasket

Toni je tri najljepše godine proveo u Splitu, prošle sezone igrao u Francuskoj, a kruna dosadašnje karijere svakako je nastup na Eurobasketu s Hrvatskom.

"Mislim da je za svakog igrača najveći ponos igrati za reprezentaciju. Pogotovo što sam uspio doći do Eurobasketa, gdje su uz mene bili svi NBA igrači, koje gledaš inače na TV-u. Igraš protiv njih, tu su pred tobom, tako da stvarno jest vrhunac i nezaborazno iskustvo.

Obojica su se pred kamerama pokušali pokazati u sportu onog drugog, a kako je to izgledalo pogledajte u videu.

Međusobna podrška puno znači

Koliko Mauru znači Tonijeva podrška?

"Stvarno jako puno. Zato jer je on sve to prošao i mogao mi je pomoći da ja napredujem kroz karijeru", rekao je 20-godišnjak o svom pet godina starijem bratu.

Karijere dvojice sinova obilježile su i obitelj – obojica su rano napustila dom.

"To je bilo jako teško razdoblje za njih, prvo ja s 15, onda je on postao njihov mezimac. Svu ljubav koju sam ja trebao dobiti, dobije on. I sad, dobro, već ima 20 godina, otišao je od doma, pa im je malo lakše. Ali su bili tužni, jer kao da su izgubili sina od doma, pa im je drama", objasnio je Toni.

Ali obitelj Perković na svoje sinove itekako može biti ponosna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider