Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvo mbappe, a onda...

Man United prizemljen u Turskoj: Navijači u očaju, pogledajte što radi skupa obrana

Turski Bašakšehir slavio je protiv Manchester Uniteda s 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva uvodna poraza, nogometaši turskog Istanbul Bašakšehira pobijedili su u susretu 3. kola H skupine Lige prvaka Manchester United sa 2-1, dok su u prvom susretu iz F skupine Zenit i Lazio u St Peterburgu odigrali 1-1.

Nakon što je Manchester United u prva dva kola porazio PSG (2-1) i RB Leipzig (5-0) očekivalo se kako će Crveni vragovi bez stresa odraditi gostovanje u Turskoj protiv Istanbul Basaksehira koji je u prva dva kola upisao dva poraza bez postignutog gola.

Međutim, turski prvak je pružio odličnu predstavu pobijedivši engleskog velikana sa 2-1. Zanimljivo, bio je to treći uzastopni poraz Uniteda na gostovanjima u Turskoj nakon poraza od Galatasarayja (0-1) u studenog 2012. godine, te od Fenerbahčea (1-2) u studenom 2016.

gol expired Sjajna repriza polufinala Lige prvaka: Leipzig srušio PSG s dva igrača više, Francuzi promašili penal divider

Đes Višća Ba

Turski prvak je poveo u 13. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Demba Ba. Edin Višća je poslao dugačku loptu do seneglskog napadača koji se sam sjurio s centra i zabio za 1-0. Bivši napadač Chelsea i Newcastle Uniteda postao je drugi najstariji afrički strijelac u povijesti Lige prvaka, a pogodak je zabio sa 35 godina i 163 dana. Stariji od njega bio je tek Didier Drogba koji je imao 36 godina i 259 dana kada je zabio svoj posljednji pogodak u Ligi prvaka u studenom 2014.

U 40. minuti Višća je nakon asistencije upisao i pogodak. Bila je to još jedna brza kontra turskog sastava. Deniz Turuc je povukao po lijevoj strani, gurnuvši loptu u sredinu, Ba je propustio loptu, a na nju je natrčao Višća sjajno pogodivši za 2-0.

Navijače slavnog kluba posebno bole nevjerojatne reakcije obrane Uniteda kod oba pogotka turskog kluba. Kod pogotka Demba Be cijela je obrana bila duboko na polovici domaćina i to na istoj strani, a fino su zaplivali i kod drugog pogotka BiH reprezentativca Višće.

Nakon što je mladi Axel Tuanzebe u pobjedi protiv PSG-a u 1. kolu u džep strpao Kyliana Mbappea, sada je zajedno s najskupljim stoperom svijeta, Harryjem Maguireom dopustio sprdanje koje je na društvenim mrežama krenulo već tijekom utakmice.

U posljednjim trenucima prvog dijela Anthony Martial je smanjio na 1-2 vrativši nadu gostima. No, u drugom dijelu domaćin je znalački obranio prednost osvojivši prve bodove u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

Na ljestvici vodi Manchester United sa šest bodova, dok Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Istanbul Basaksehir imaju po tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U prvom susretu skupine F Zenit i Lazio su odigrali 1-1.

 Domaćin je poveo u 32. minuti golom Aleksandra Erohina nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali i Juri Žirkov, Daler Kuzjajev i Artem Dzjuba. Žirkov je s lijeve strane ubacio u kazneni prostor do Dzjube koji je prsima uposlio Kuzjajeva, a ovaj mu odmah vratio glavom, da bi Dzjuba glavom produžio do Erohina koji je iz voleja zabio za 1-0.

Gosti, koji su nastupili bez najboljeg strijelca Cire Immobilea, te najboljeg asistenca Luisa Alberta, a nije bilo niti Manuela Lazzarija, Lucasa Leive, Stefana Radua i Senada Lulića, uspjeli su izjednačiti u 82. minuti preko Felipea Caiceda koji je pogodio s ruba kaznenog prostora u donji desni kut ruskog gola.
Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za Zenit.

U drugom susretu ove skupine večeras se sastaju Club Brugge i Borussia Dortmud.
Na ljestvici vodi Lazio s pet bodova, Club Brugge ima četiri, Borussija Dortmund tri, dok je Zenit osvojio prvi bod.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider