Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poravnati rivali za titulu

Mamić s puno samopouzdanja najavio obračun s Osijekom: "Respekt njima, ali bitno je samo što ćemo mi raditi"

Iza Modrih je trijumf u Puli, a pred njima sudar s jednim ozbiljnim konkurentnom u borbi za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 21. kolu HNL-a ove subote Dinamo će na Maksimiru ugostiti Osijek u utakmici koju nogometna javnost već dulje vrijeme iščekuje.

Konkurenti za naslov prvaka bodovno su poravnati i sigurno je kako će onaj tko uzme sva tri boda imati golemu psihološku prednost u dvobojima koji slijede.

Proteklog vikenda Osijek je trijumfom nad Hajdukom na 24 sata izbio na prvo mjesto, ali onda su Modri pobijedili u Puli i preuzeli primat, zahvaljujući boljoj gol-razlici.

"Osijek je uvjerljiv, primaju malo golova, ali..."

"Sigurno da je važno da se pobijedi, odmah je bolja atmosfera i bolji ambijent, tim više što Istri nismo dopustili da nas ozbiljnije ugrozi. Rezultatski tih 1:0 ne izgleda tako uvjerljivo, ali igrom je bilo apsolutno zasluženo i dobro za momčad i samopouzdanje i ono što nam slijedi", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić.

U najavi velikog obračuna trener Osijeka Nenad Bjelica naglasio je kako njegova momčad stiže u Maksimir sa željom da uzmu sva tri boda. Naravno, to je želja i u taboru Zagrepčana.

gol expired Bjelica prokomentirao udruženi udar Dinama i Rijeke na Osijek i najavio pojačanja: "To nas čini još jačima" divider

"Osijek ima dobru momčad, odlične rezultate, izgledaju dobro, uvjerljivi su, primaju malo golova, kažnjavaju protivničke greške i to su njihove vrline koje treba respektirati. S druge strane, mi se moramo fokusirati na nas, na naš nivo igre i zahtjeve koji su s naše strane. Ako budemo to ispunjavali na pravi način, onda vjerujem da ćemo odigrati i dobru utakmicu i napraviti pravi rezultat", kaže Mamić.

Poslije okršaja s Osijekom Dinamu slijede obveze u Europi, prva utakmica šesnaestine finala Europske lige protiv Krasnodara igra se u četvrtak 18. veljače u Rusiji.

Ima još vremena za Krasnodar

"Naravno da slijedi to iskušenje, ali bio sam i sam igrač i dugo godina sam u nogometu, ne razmišlja se toliko unaprijed. Naravno da nam je sad prva sljedeća utakmica najbitnija, na nju se treba dobro pripremiti i fokusirati na zadatke. Ja kao trener koji mora sve uglazbiti moram razmišljati i puno koraka unaprijed, ali igrači sigurno nemaju potrebu razmišljati na taj način i oni su sigurno fokusirani na prvu sljedeću utakmicu.

Kakav Osijek očekuje Mamić?

"Očekujem čvrst i agresivan Osijek, s opasnim pojedincima, ali ponavljam još jednom, želimo se koncentirati na nas, našu igru i naše zadatke. Uz sav respekt Osijeku, ali bitno je ono što ćemo mi raditi. Što se izostanaka tiče, nemamo kartoniranog Jakića i ozlijeđenog Moharramija, a svi drugi su spremni", zaključio je trener Dinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider