Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najava velikog derbija

Bjelica prokomentirao udruženi udar Dinama i Rijeke na Osijek i najavio pojačanja: "To nas čini još jačima"

Dinamo sutra dočekuje Osijek u derbiju 21. kola Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra je na rasporedu utakmica sezone, Dinamo u Maksimiru dočekuje Osijek (17:30). Momčadi su izjednačene na vrhu ljestvice nakon 20. odigranih kola. I Dinamo i Osijek imaju 45 bodova, ali Modri imaju bolju gol-razliku.

Osijek je u velikom naletu, bilježi pet uzastopnih pobjeda bez primljenog gola. Momčad iz Gradskog vrata u Maksimiru će predvoditi bivši Dinamov trener Nenad Bjelica, koji je najavio utakmicu.

Tvrdi da je u atmosfera u svlačionici Osijeka sjajna, iako imaju nekih problema s ozlijeđenim igračima.

"Topčagić je operiran, Ndockyt i Grezda nisu na raspolaganju, a Jurčević i Žaper najvjerojatnije neće biti spremni za utakmicu. Ostali su spremni. Jedva čekamo utakmicu, želimo uživati u ovom derbiju", poručio je Bjelica u uvodnoj besjedi.

gol expired Rusvaj u HNS-u, Dinamov udar na Osijek: Mamići pod velikim pritiskom, Zoran ima spremnu zamjenu divider

"Kao i u svakoj utakmici, treba nam puno discipline i agresivnosti, kao i velika volja koja sigurno neće izostati. Igramo protiv odličnog protivnika koji ima odlične pojedince i na prvom je mjestu. Ali vjerujem da možemo do pobjede", dodao je Bjelica.

Posljednjih dana puno toga se dogodilo. Raspuštena je Komisija nogometnih sudaca na inicijativu predsjednika Rijeke Damira Miškovića, a uz očiglednu potporu Dinamovih šefova. Mnogi su uvjereni da je to združeni udar na Osijek, koji je u naletu i mrsi račune prije svega Dinamu, a onda i Rijeci.

"Fokusirani smo samo na sebe. Imamo povjerenje u suce i suca koji će na suditi (op. a. Ivan Bebek). Pogrešaka će uvijek biti, a kad se dogode, treba zadržati dostojanstvo. Stoga ne bih komentirao to njihovo udruživanje jer nas to samo motivira da budemo još jači i motiviraniji", kazao je Bjelica, koji ističe da njegova momčad ima pobjednički gard od prvog dana otkako je stigao u Osijek.

"U svakoj utakmici želimo tri boda. S takvim stavom stižemo i u Maksimir. Rezultati nam daju za pravo da tako razmišljamo. Naš je imperativ da damo sve od sebe, a njihov je da pobijede."

gol expired Dinamo i Rijeka u strahu od Osijeka: Je li hajka na suce slučajna? Gdje su Mamić i Mišković dosad bili!? divider

Koliko bi Bjelici i momčadi značila eventualna pobjeda?

"Meni bi bila jedna od najdražih. Donijela bi nam još veće samopouzdanje. Trebat će osamdesetak bodova za osvajanje prvenstva. Sada treba izvući maksimum."

Bjelica je otkrio da Osijek aktivno radi na dovođenju pojačanja?

"Želimo dovesti napadača i krilo. Tko zna, možda već danas nešto napravimo. No možda bude i nekih izlaznih transfera", poručio je Bjelica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider