Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obračun za Dinamovo žezlo

Mamić najavio žestok napad, a njegova struja grmi: "Ovo je zastrašivanje, jasno je tko želi štititi kriminal i muljažu"

Damir Zorić, član Izvršnog odbora Dinama, poslao je javno priopćenje...

Damir Zorić i suradnici u Dinamu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Član Izvršnog odbora Dinama Damir Zorić poslao je javno priopćenje referirajući se na kaznenu prijavu koju su podnijeli anonimni članovi Dinama protiv Zdravka Mamića, 45 skupštinara i članova Nadzornog odbora maksimirskog kluba.

Zdravko Mamić Slijepci u Dinamu čudesno progledali: Pale su kaznene prijave, poruke i prijetnje, hvataju se za guše divider

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Molimo vas da nastavno na današnje tekstove o navodnoj kaznenoj prijavi i nastavku pritisaka na Skupštinu i druga tijela GNK Dinamo objavite našu reakciju u cijelosti, kako bi zainteresirana javnost bila upoznata sa svim detaljima progona i pritisaka kojima smo izloženi.

Ovime članovi Skupštine GNK Dinamo, koji su temeljem odredbi Statuta Kluba potpisali zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Skupštine Kluba, reagiramo na vijest, koju danas doznajemo preko medijskih stupaca, da su neimenovani 'članovi' GNK Dinamo podignuli kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela 'zločinačkog udruženja na čelu sa Zdravkom Mamićem' protiv 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem Izvanredne Skupštine te tri člana Nadzornog odbora GNK Dinamo.

Potpisnici zahtjeva za izvanrednom Skupštinom najoštrije i s najodlučnije odbacuju insinuacije te od nadležnih zahtijevaju da u što kraćem roku donesu pravorijek o valjanosti ove prijave.
Ovakav potez 'članova' Kluba vidimo kao jasan i nedvosmislen nastavak pritiska na 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem izvanredne Skupštine, a sve u službi izbjegavanja statutarne i zakonske obveze Predsjednika kluba za sazivanjem izvanredne Skupštine kluba. Ne treba zanemariti niti funkciju ove prijave i kao modela neizravnog pritiska na Gradski ured za Upravu s obzirom da je podnesena i prijava sa zahtjevom za poništenjem redovne sjednice Skupštine održane 12. prosinca 2022.godine.

Bakljada BBB-a na Maksimiru Egzodus s plamtećeg Maksimira, zvijezde žele napustiti Dinamo: Kad pukne, najbolje je biti daleko divider

Nadalje, s gnušanjem odbacujemo sve dezinformacije o kaznenim djelima za koje su djelatnici kluba, skupštinari i Nadzorni odbor lažno prijavljeni, jer čak je i pravnom laiku jasno da nema kaznenog djela trgovanja utjecajem osobe koja nema svojstvo ili sposobnost da bude u povlaštenom položaju (zaposlenik-nadređeni-funkcija u tijelima) sa koje pozicije može utjecati (potaknuti) drugu osobu da nešto učini ili ne učini. Također, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju mogu počiniti samo odgovorne osobe ovlaštene za zastupanje društva, a to su u ovom slučaju članovi uprave i Predsjednik GNK Dinamo. Ovim očajničkim potezom su zapravo navedeni ispilili granu na kojoj sjede.

U svjetlu činjenice da smo mi potpisnici legitimnog, na Statutu utemeljenog zahtjeva, podvrgnuti ovakvim zastrašivanjima i pokušajem zloupotrebe pravne države, jasno je tko želi štititi nezakonitosti, kriminal i muljažu, a u čemu je najveća žrtva GNK Dinamo.

Ponavljamo kako ćemo ustrajati u našem zahtjevu od 2. siječnja 2023. podnijetom Predsjedniku kluba te da ćemo i dalje koristiti naše demokratsko pravo, te prava propisana Statutom kluba i u tome nas neće spriječiti metode iznuda i pritisaka", stoji u priopćenju Damira Zorića, člana Izvršnog odbora Dinama, za kojeg se osnovano pretpostavlja da je dio struje koja podupire Zdravka Mamića, bivšeg čelnika Dinama i bjegunca od hrvatskog pravosuđa koji se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Mamić je u međuvremenu najavio sutrašnje novo obraćenje iz Mostara. Točno u 12 će zagrmjeti, ako se opet ne predomisli i povuče: "Došlo je vrijeme da se psu kaže da je pas, a tatu da je tat", najavio je Mamić na svojoj Facebook stranici.  

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider