Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Mamić na korak od Bjelice i slatke satisfakcije, Rusi zapjevali Petkoviću: O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi

Dinamo je na krilima Brune Petkovića slavio s 3:2 u Krasnodaru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je blizu prolaska u osminu finala Europske lige, a Zoran Mamić ima veliku šansu u najmanju ruku izjednačiti rezultat Nenada Bjelice, koji je u sezoni 2018./2019. odveo Modre do iste faze natjecanja i okršaja sa slavnom Benficom.

gol expired Velika pobjeda Dinama u Rusiji: Modri u ludoj utakmici srušili Krasnodar! divider

Možda to Mamić neće priznati, ali ako prođe dalje, bit će mu to slatka satisfakcija. Bockanje s Bjelicom traje jako dugo, a još nije gotovo.

Dinamo je u Krasnodaru pokazao ne samo da je ravnopravan ruskoj momčadi nego i da je u ovom trenutku bolji. Kad se sve zbroji, Modri su potpuno zasluženo slavili.

Petković posjeo Ruse na ringišpil

Bruno Petković ukazao se u pravom trenutku. Ove sezone često osporavani napadač Dinama odigrao je sjajnu partiju. Petković je ovaj put i kreirao i zabijao, što je ipak najvažnije za centarfora. Minijatura koju je izveo u akciji kod trećeg gola dugo će se vrtjeti. Rusi su kupili karte za lunapark i zapjevali Petkoviću:

gol expired Dinamov heroj Petković komentirao fantastičnu partiju: "Volim ovakve muške utakmice" divider

„O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi…“

Mora da im se još vrti. Znalo se da Krasnodar ima puno problema u obrani, znalo se i da nema dostojnu zamjenu za prvog vratara i najvrjednijeg igrača Matveija Safonova, no trebalo je to znati i iskoristiti. Mamić je dobro postavio igru, Modri su taktički odigrali jako dobro.

Naravno, bilo je pogrešaka, Krasnodar igra kratkim pasovima, ima opasan napad i dobre tehničare, teško ih je sasvim neutralizirati i zatvoriti. Stoga je bilo za očekivati da će koji put izigrati obranu i izaći u šansu. Međutim, trebalo je iskoristi ponuđeni prostor, a Modri su to jako dobro radili.

Nema čuvanja rezultata

Dinamo u Zagreb nosi odličan rezultat, tri gola u gostima veliki su kapital. Hrvatski prvak može si čak dopustiti minimalni poraz 0:1 ili 1:2, no bilo bi kobno sada ući neke kalkulacije.

gol expired Mamić zadovoljan rezultatom, poziva na oprez uoči uzvrata: "Moramo biti barem jednako dobri" divider

Daleko od toga da je sve riješeno, Krasnodar igra otvoren i napadački nogomet, baš na gol više, u stanju je zabijati i u gostima. To Modrima mora biti na pameti, ne smiju se opustiti ili čuvati rezultat. Nema razloga da Dinamo mijenja igru, i u Zagrebu mora igrati napadački i pokušati pobijediti.

Hoće li Dinamo u Zagrebu dovršiti posao protiv Krasnodara?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider