Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekali su još od ere Juninha Pernambucana

Novi kiks PSG-a: Lyon slavio na Parku prinčeva nakon 13 godina, Neymara iznijeli na nosilima

Više od desetljeća Lyon je čako pobjedu u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 14. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju pobijedio PSG sa 1:0 ostvarivši prvu pobjedu na Parku prinčeva nakon 13 godina.

Pogodak odluke zabio je Tino Kadewere u 35. minuti na asistenciju Tokoa Ekambija. Premda bi se asistencija vrlo lako mogla pisati domaćem braniču Presnelu Kimpembeu koji je neoprezno izgubio loptu.

Osim što je ostao bez bodova, PSG bi na neko vrijeme mogao ostati i bez Neymara koji je u sudačkoj nadoknadi na nosilima iznesen s travnjaka nakon starta Thiaga Mendesa koji je za svoj start dobio crveni karton.

Sudac Benoit Bastien mu je prvo pokazao žuti karton, ali je nakon pregleda video snimke promijenio svoju odluku i isključio gostujućeg veznjaka.

Posljednji put Lyon je u jednom ligaškom susretu slavio u Parizu u listopadu 2007. kada je pobijedio sa 3:2.

gol expired Pogledajte neobičnu pogrešku Kramarića: Darovao gol protivnicima, pobjedom su preskočili Bayern na vrhu! divider

Ovom pobjedom Lyon se izjednačio na vrhu ljestvice sa Lilleom, dok je PSG pao na treću poziciju.

U ranije odigranom susretu Lille je pobijedio Bordeaux sa 2:1, a pogodak za goste zabio je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Domaćin je poveo u 17. minuti golom Jonathana Davida, a u 30. minuti izjednačio je Bašić. Hatem Ben Arfa je ubacio iz kornera, a Bašić nogom zabio za 1:1. No u posljednjim trenucima prvog dijela Jose Fonte je doveo Lille u novo vodstvo.

Domagoj Bradarić nije nastupio za Lille zbog žutih kartona, dok je Bašić za goste igrao do 63. minute.

Na ljestvici vodi Lille sa 29 bodova, koliko sada ima i Lyon, dok je PSG treći sa 28 bodova. Marseille je četvrti sa 27 bodova, Montpellier ima 26 bodova, a Monaco Nike Kovača je šesti sa 23 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider