Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kunem vam se..."

Lukaku otvorio dušu o horor-izvedbi protiv Hrvatske: "Plakao sam tjedan dana, bio sam slomljen"

Rekordni strijelac belgijske reprezentacije Romelu Lukaku prisjetio se svoje horor-izvedbe protiv Hrvatske na Mundijalu u Katru 2022. godine.

Romelu Lukaku protiv Hrvatske (Foto: Profimedia)

Hrvatska nogometna reprezentacija je na svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine došla do nove povijesne medalje, ali put Vatrenih mogao je završiti puno ranije da Romelu Lukaku nije promašio niz velikih prilika.

Vatreni su u drugom poluvremenu odlučujuće utakmice grupne faze bili pod opsadom, a Belgija je stvorila čak četiri zlatne prigode za pogodak koji bi ih odveo u osminu finala, te posljedično izbacio Hrvatsku.

U konačnici se Lukaku našao na kraju svake prigode, a nije realizirao niti jednu. Bila je to jedna od najgorih napadačkih izvedba u povijesti, a malo manje od dvije godine kasnije, Belgijac je otvorio dušu o tom danu koji mu je zauvijek uništio reputaciju:

"Igram nogomet 23 godine i to je bio prvi put..."

“Imali smo tri dana da se pripremimo za tu utakmicu. Bili su to moji prvi treninzi nakon tri mjeseca pauze. Znao sam da ću biti u prvoj momčadi jer me izbornik treba. Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0-0 i rekao sam: ’Ima nade’. Ušao sam u igru i svi znate da sam promašio četiri zicera. Tako je odlučio Bog i nemam problema s tim”, rekao je Lukaku u podcastu Friends of Sports i nastavio:

"Ali poslije, kad sam udario klupu, tad je sva frustracija počela izbijati. Igram nogomet 23 godina i to je prvi put da me je tako pogodilo. Prvi put. Bio sam jako frustriran, pa sam razbio prozor u svlačionici. Nikad se nisam tako osjećao u svojoj karijeri." dodao je Lukaku, a zatim je otkrio detalje o svom mentalnom stanju nakon te sudbonosne utakmice:

"Samo sam plakao po cijele dane"

"Nikada nisam razmišljao o depresiji, ali kunem vam se, otišao sam na odmor na tjedan dana i svaki dan sam plakao. Fizički i psihički sam bio slomljen. Moram zahvaliti Thierryju Henryju, triput dnevno me zvao i pitao kako sam.

On živi nogomet i zna sve o njemu. I ja sam ovisnik o nogometu kao i on. Ali od tog trenutka pa sve do finala, nisam pogledao nijednu utakmicu sa Svjetskog prvenstva. Samo sam plakao po cijele dane", zaključio je rekordni strijelac belgijske reprezentacije.

Navijači Dinama Dinamo izazvao bijes navijača objavom o ulaznicama za Salzburg: "Pa u 21. stoljeću smo..." divider

Robbie Burton na treningu Dinama Trebao je biti novi Dinamov Dani Olmo i europski superstar, a neugodna bolest mu je uništila karijeru divider

Chris Thomas Cibona službeno potvrdila: Trener koji je podigao prašinu naglo otputovao kući u SAD divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX