Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je klasa"

Ima 18, igra sezonu iz snova, a Dalić i Bišćan ga hvale: On je nova nada Hrvatske

Luka Sučić igra sezonu iz snova za RB Salzburg, čime je zaslužio poziv izbornika Zlatka Dalića.

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić iza sebe ima mjesec iz snova. Prošlog vikenda stigao je do šestog pogotka u posljednjih sedam nastupa za RB Salzburg, a dobrim igrama zaslužio je poziv u mladu reprezentaciju, ali i seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

"Luka je predivan dečko, igrač koji sa srcem dođe igrati za Hrvatsku. Naravno, sretan sam, kao i svi ostali koji vole dobar nogomet, zbog njegovih dobrih nastupa. Znamo da će se to preliti i na nastupe u dresu Hrvatske", kazao je Igor Bišćan, izbornik mlade nogometne reprezentacije do 21 godine koji pomno prati napredak i ne štedi na komplimentima.

Zvali ga Bišćan i Dalić u reprezentaciju

"On je klasa. Budući da je u klubu koji jako dobro radi s mladim igračima i imam kontinuitet nastupa, ta će klasa biti sve izraženija. Odigrao je cijeli drugi dio sezone fenomenalno", kazao je Bišćan.

Njegovi nastupi ni prošli neozapaženo ni kod izbornika Zlatka Dalića koji ga je pozvao u Vatrene za četiri utakmice Lige nacija koje se igraju idućeg mjeseca.

Luka Sučić Austrijski mediji: Huligani na benzinskoj postaji fizički napali hrvatskog reprezentativca divider

Tako će se Sučić, nakon što odradi utakmice u dresu mlade reprezentacije protiv Norveške i Estonije te pokuša dohvatiti plasman na Euro, odmah preseliti u Dalićevu svlačionicu.

"Sučić igra jako dobro u Salzburgu. Bio je igrač mjesec, veliki je potencijal i velika je stvar da se odlučio igrati za Hrvatsku, baš kao Stanišić i Matanović. Mislim da je to dobitak za hrvatski nogomet", kazao je izbornik Dalić.

Sučić je htio igrati samo za Hrvatsku

Mlada nogometna zvijezda nikad nije dvojila pod čijom bi zastavom želio igrati, Hrvatska je oduvijeka bila broj jedan.

"Igrao sam za mladu reprezentaciju do 21 godine protiv Norveške. Fantastično sam odigrao tu utakmicu, a u ponoć me nazvao Stipe Pletikosa i rekao da me Dalić želi jer je Kovačić imao žute kartone", kazao je Sučić za Dnevnik Nove TV pa dodao:

gol expired Vatreni odbio ugovor i naljutio klub, a njegov menadžer tvrdi: "Novac nije bio problem" divider

"Nisam mogao vjerovati. Ispunio mi se san, jedva sam čekao pridružiti se ekipi".

S obzirom na to da igra na visokoj razini, i to samo sa 19 godina, Sučić bi uskoro mogao obilježiti novu eru hrvatske reprezentacije, onu koja slijedi nakon slavne srebrene generacije.

Luka Sučić za Dnevnik Nove TV o pozivu u reprezentaciju

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider