Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
15 godina i 219 dana...

Zovu ga meksički Messi, a ime mu je Luka: Najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u španjolskoj Primeri

Tepaju mu da je meksički Messi, a debitirao je upravo na 33. rođendan argentinskog velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 31. kola španjolske Primere između Mallorce i Real Madrida debitirao je dječak kojem tepaju da je meksički Messi. Luka Romero je s 15 godina i 219 dana najmlađi nogometaš koji je debitirao u Primeri.

Iako je rođen u meksičkom Durangu, Romero ima argentinsko državljanstvo i već je zaigrao za reprezentaciju Argentine do 17 godina. Naravno, dok ne nastupi za seniorsku vrstu, to ništa ne znači, ali daje jasnu sliku za koju bi reprezentaciju mladić htio nastupati.

gol expired Sramotan grafit osvanuo u Splitu: "Da umreš od nje, to nam je želja. Đokoviću, umri" divider

Iako ga nismo vidjeli previše u kontaktu s loptom u 10-ak minuta koliko je proveo na terenu, Romero je jako dobar mladi igrač, koji ima sjajne vještine baratanja loptom, ali i odlične vještine driblinga. To se vidi na jednom od rijetkih videa koji se mogu naći na društvenim mrežama o ovom 15-godišnjaku.

On je sin bivšeg argentinskog reprezentativca Diega Adriana Romera Oivadisa, koji je u trenutku Lukina rođenja bio nogometaš Alacranes de Duranga. Nakon završetka karijere obitelj se preselila u Španjolsku, a prvu veliku probu imao je u Barceloni, no nije zadovoljio.

gol expired Lukava asistencija Luke Modrića za novu pobjedu Reala i skok na vrh ljestvice divider

Sreću je pronašao u Mallorci, koja mu je omogućila da u srijedu navečer ispiše povijest i postane najmlađi debitant u ligi. I još jedna zanimljivost, kada je Lionel Messi, jedan od najvećih nogometaša svih vremena s kojim uspoređuju mladog Luku, debitirao u Primeri, Romero u tom trenutku još nije bio ni rođen...

gol expired Loše vijesti za Zidanea i navijače Reala: Luka Modrić otpao za gostovanje u vrućoj Kataloniji! divider

"On je ljevak, brz je, pametan, razigran, konkurentan. To je prototip argentinske desetke. Primijetili smo ga kad je imao 12, ali ga nismo htjeli gurnuti prerano jer se treba brinuti za njega", izjavio je pomoćni trener Mallorce Dani Pendin.

"Gledali smo ga kako igra, radio je nevjerojatne stvari s loptom za svoju dob, no fizički nije u potpunosti narastao i mogao je imati problema počne li igrati s igračima prve lige prerano", dodao je Pendin.

"Danas kad ga gledamo, kad vidimo njegova stopala, njegovo tijelo, vidimo da se počeo formirati. A činjenica da mu je otac nogometaš pomaže mu puno", zaključio je pomoćni trener Mallorce.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider