Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ancelotti poludio

Procurilo zašto je Rodrygo pucao sporni penal za Real protiv Celte, a ne Luka Modrić

Luka Modrić sam je zamolio Rodryga da izvede sporni penal protiv Celte, iako je Carlo Ancelotti naredio hrvatskom kapetanu da ga izvede.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proživljava najteže trenutke u Real Madridu u novije vrijeme. Sve teže se miri s činjenicom kako nije starter, a na utakmici protiv Celte uspio je razljutiti svog šefa Carla Ancelottija jer nije izveo jedanaesterac.

Penal je na kraju izveo Rodrygo i promašio ga u 68. minuti utakmice, a taj je detalj izazvao neobično puno polemike. Razlog je bilo što je Rodrygovo izvođenje najstrože kazne poremetilo strogu Ancelottijevu hijerarhiju kad je u pitanju izvođenje penala.

Jude Bellingham Real slavio novim pogotkom senzacionalnog Bellinghama, Modrić dobio priliku divider

Ancelotti je poslije utakmice rekao kako ga je iznenadio potez njegovih igrača, on je naredio Modriću da ga izvede, a na kraju ga je ipak opalio Rodrygo. Ancelotti nije mogao objasniti zašto, dodao je kako je želio doviknuti Modriću da on puca, ali nije bilo vremena za to.

Rodrygo nije bio sebičan, buntovan ni impulzivan, jednostavno je poslušao želju Luke Modrića koji mu je prepustio izvođenje. Zato je na kraju pucao Brazilac, koji je sjajno obranio Celtin čuvar mreže Ivan Villar.

Luka Modrić i Kevin de Bruyne De Bruyne izabrao najbolje veznjake svijeta: Modrić ispred Inieste divider

U Lukinu obranu, on je ušao u igru samo pet minuta ranije i možda se zato nije osjećao spremnim i zagrijanim pa je odlučio prepustiti izvođenje svom suigraču.

Treba istaknuti kako je penal, za koji mnogi smatraju kako je prestrogo dosuđen, izborio upravo kasniji izvođač Rodrygo tako još jednom potvrdivši staro nepisano pravilo kako ga čovjek koji ga je izborio nikad ne smije pucati…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider